Skjult FaceBook tracking ikon Følg med i HOFOR og energisituationen - HOFOR

Følg med i HOFOR og energisituationen

Følg med i HOFOR og energisituationen

I hele Europa er der pres på energiforsyningen. Hold dig opdateret om den seneste udvikling her - og hvad den betyder for dig. Siden er senest opdateret den 28.11. 2022.


Forsyningen til dig, som er kunde i HOFOR

Som situationen ser ud nu, bliver vores forsyning til dig ikke direkte påvirket. Forsyningssituationen er normal for både vand, fjernvarme og bygas.

Ny sparekampagne fra HOFOR: 19 grader er ikke helt skævt

I en ny sparekampagne beder HOFOR forbrugerne om at holde fast i de gode vaner. For hvis vi holder temperaturen på 19°C grader, er det ikke helt skævt.

Energisituationen og priserne

Priserne på fjernvarme

 • I begyndelsen af 2022 sænkede vi prisen på din fjernvarme.
 • Siden er der sket meget på energimarkederne – bl.a. pga. krigen i Ukraine. Energipriserne har bevæget sig hastigt opad.
 • I december melder vi næste års priser ud, som vi plejer.

Priserne på bygas

 • HOFOR hævede prisen på bygas pr 1. oktober. Bygas produceres bl.a. på biogas og naturgas, som begge er steget til et historisk højt niveau. Vi tjener ikke penge på vores forsyning, vi skal blot have dækket udgifterne til drift og udvikling.

  Se bygaspriser for private her
  Se bygaspriser for erhverv her
 • Vi anbefaler alle vore privatkunder med afregning efter forbrug til at skifte til Fastpris, der er billigere end Målt Forbrug. Som kunde vil du lige nu med et gennemsnitsforbrug kunne spare 700 kr. om året ved at skifte til Fastpris.
  Sådan skifter du til Fastpris

Priserne på vand og spildevand

 • Senest i december melder vi næste års priser ud, som vi plejer.

Indefrysningsordning

Folketinget har vedtaget en såkaldt indefrysningsordning, som giver mulighed for at få en afdragsordning. Denne er dog ikke relevant for HOFORS kunder: Prisen for HOFORs fjernvarme ligger langt under det prisloft for ordningen, regeringen har meldt ud den 23. september. Det vil derfor, som det ser ud nu, ikke være muligt for dig som fjernvarmekunde at blive en del af ordningen. Indefrysningsordningen dækker heller ikke bygaskunder, men er begrænset til kunder, der benytter naturgas.

Hvad gør HOFOR for at sikre forsyningen

I HOFOR arbejder vi hver dag for, at vores kunder har vand i hanen og varme i rørene, og prisen for dine ydelser skal være så lav som muligt. Vi arbejder altid på at sikre forsyningen af fjernvarme og bygas og bygge lagre op. Vi har et moderne og yderst effektivt biomasse-fyret kraftværk (Amagerværket) og vi har arbejdet hårdt for at fylde vores lagre med biomasse.

Opfordring: Spar på energien

Vi skal stå sammen mod de stigende priser på energi og mangel på brændsler i Europa. Det gør vi nemmest, ved at spare så meget vi kan på varmen. Vent med at tænde dit fjernvarmeanlæg, hav ikke højere end 19 grader i stuerne, tag kortere varme bade og tag badet om aftenen. Al den varme, du sparer, kan vi forbruge senere, og din regning bliver mindre.Nyheder om energisituationen