På siderne her kan du læse mere om bygassen – fx hvor bæredygtig den er og hvordan vi producerer den. Du kan også finde ud af, om vi leverer gas i dit område og få gode råd til, hvad gassen kan bruges til udover madlavning.
Historien om bygas
Der har været bygas i København i mere end 160 år. Men den er ikke altid blevet produceret på samme måde eller blevet brugt til de samme ting.
Sådan producerer vi bygas
Bygas består af lige dele naturgas, biogas og ren luft, der blandes i et lukket rørsystem på HOFORs 4 gasværker.
Bygas er 30-40 % CO2-neutral
HOFOR erstatter lidt over en tredjedel af bygassen med CO2-neutral biogas og nedsætter dermed klimabelastningen i København.
Bygas kan bruges til flere ting
De fleste kender til at lave mad på over gasblusset, men gas kan også bruges til tørring af tøj og som let anvendelig pejs, hvor man slipper for sod.
Det er godt at lave mad på gas
Det er nemmere og billigere at lave mad på bygas, og det sparer miljøet for mange tons klimabelastende CO2.
Bygas og sikkerhed
Gas er en meget sikker energikilde, og gasulykker er heldigvis meget sjældne.