Skjult FaceBook tracking ikon Derfor bygger vi vind og sol - HOFOR

Den elektricitet, som vindmøller og solceller producerer, udgør en vigtig del af vores fremtidige energiforsyning. Strømmen vil blive brugt til alt fra opladning af elbiler til produktion af grønnere fjernvarme og fremtidens bæredygtige brændstoffer til lastbiler, skibe og fly.

Solceller på Lyksager Kildeplads

Danmark har et ambitiøst mål: Vi vil være klimaneutrale inden 2050, og allerede inden 2030 vil vi reducere vores CO2-udledning med 70%. For at nå den milepæl er vi nødt til at øge produktionen af grøn strøm betydeligt, og her spiller vind- og solenergi en central rolle.

Læs også om, hvordan vi er ved at udvikle fremtidens fjernvarme

Grøn strøm kender ingen grænser

Hos HOFOR investerer vi massivt i udviklingen af vind- og solenergi, og vi samarbejder aktivt med Københavns Kommune om at skabe endnu flere grønne energiprojekter.

Læs også om om vores projekt med store varmepumper

En afgørende faktor i vores indsats er, at CO2 og grøn strøm ikke kender til kommunegrænser.

Vi prioriterer at placere vores vindmøller og solceller så tæt på Hovedstaden som muligt. Men vi erkender også behovet for at bygge andre steder i landet, hvor der er mulighed, og hvor det giver mening – til gavn for den grønne omstilling i hele Danmark.

Maksimering af grøn energiproduktion

For at effektivisere vores grønne energiproduktion opfører vi både vindmølleparker på land og til vands for at udnytte de unikke fordele ved begge typer vindmøller. Mens landvindmøller er billigere og nemmere at sætte op, har havvindmøller potentiale til at genere større mængder strøm på grund af stærkere vind og større arealer.

Solenergi spiller også en afgørende rolle i vores energiforsyning, og vi laver både mindre solcelleanlæg på egne faciliteter samt større solcelleparker uden for byområderne.

Se vores nye vind- og solprojekter, der er på vej

Beskyttelse af natur og miljø

Vores mål strækker sig ud over blot at levere grøn energi; vi ønsker også at beskytte vores natur og miljø. Derfor fokuserer vi på løsninger, der både understøtter bæredygtig energiproduktion og bidrager til en større biodiversitet.

For eksempel kan der mellem solcellepaneler vokse blomster og andre planter, som giver gode betingelser for insekter og fugle. Samtidig med at vi kan beskytter grundvandet ved at tage landbrugsjord ud af drift og undgå ukrudtsmidler eller andre pesticider på arealet.