Skjult FaceBook tracking ikon Fremsynet fjernvarme - HOFOR

I HOFOR er vi i fuld gang med at udvikle fremtidens fjernvarmeforsyning i hovedstaden, hvor vi arbejder med en flerstrenget strategi. Nedenfor kan du se vores igangværende fjernvarmeprojekter.

Store varmepumper til fjernvarme

Store elvarmepumper forventes at blive en central teknologi i fremtidens bæredygtige energisystem, og HOFOR er med i et samarbejde, hvor vi tester to varianter.


Slut med damp i Københavns fjernvarmerør

I april 2021 begyndte et nyt, grønt kapitel i Københavns varmehistorie: Efter knap 100 år blev de sidste dele af den dampbaserede fjernvarme endegyldigt konverteret til vand. Det sparer byen for et energiforbrug svarende til mere end 60.000 lejligheder.


Energicentral Nordhavn

I Kranparken midt i Nordhavn har HOFOR fået mulighed for at bygge en ny energicentral.


Energy Lab Nordhavn

Som en central del af HOFORs smart city aktiviteter, har vi deltaget i projektet Energy Lab Nordhavn. Formålet var at udvikle og skabe integreret samspil mellem energiformer bl.a. fjernvarme.


FlexHeat – Intelligent varmepumpe i Nordhavn

HOFOR forsyner UNICEF Supply Division og de tre krydstogtterminaler i det nordøstligste Nordhavn med varme.


Smartere fjernvarme

Opvarmning af bygninger står for omkring 40% af det samlede energiforbrug i EU. I København er 98% af alle bygninger tilsluttet fjernvarmenettet, som relativt set er en effektiv og klimavenlig opvarmningsform.


Digital styring af fjernvarmetemperatur

Lavere fremløbstemperatur på vandet i fjernvarmenettet bliver mere og mere vigtigt. Lav fremløbs- og returtemperatur er afgørende for, at fremtidens klimavenlige varmepumper kan virke effektivt.