Skjult FaceBook tracking ikon Spørgsmål og svar om bygas - privat - HOFOR

Spørgsmål og svar om bygas – privat

Vi har samlet en række af de spørgsmål, I oftest stiller os om bygas.

Hvor meget sænker I prisen på bygas?

  • Prisen på Fastpris, der er et produkt for private kunder med ét bygasapparat, som anvender bygas til madlavning, sænkes fra 1. marts fra 1.100 kr. til 1.050 kr. om året. Det svarer til et fald på 4,5 pct. inkl. moms og afgifter.
  • For kunder på Målt Forbrug falder prisen på det faktiske forbrug 1. marts fra 15,56 kr. pr. m3til 10,56 kr. pr. m3 moms og afgifter. Det svarer til et fald på 32 pct. Abonnementsprisen fastholdes.

Hvorfor sænker I prisen på bygas?

Råstofpriserne på gas har både bevæget sig op og ned, siden vi i oktober blev nødt til at gennemføre en prisstigning, men heldigvis mest ned, og lige nu er indkøbsprisen på biogas og naturgas markant lavere end i begyndelsen af oktober. Derfor sænker vi både prisen på Målt Forbrug og på Fastpris.

Hvorfor sænker I den først nu? Priserne på naturgas og biogas har været lave i meget lang tid?

Vi følger udviklingen i priserne på naturgas og biogas meget tæt og holder dem løbende op mod vores budgetter, og så prøver vi at balancere det bedst muligt. Vi skal som udgangspunkt hverken have overskud eller underskud på at sælge bygas.


Den 1. oktober hævede I prisen på bygas. Og nu sænker I allerede priserne igen. Var I for hurtigt ude med stigningerne?

Nej, det var vi ikke. Den europæiske energikrise gjorde, at priserne på naturgas og biogas i 2022 begge steg til historisk høje niveauer, så vi havde ikke noget valg. Vi blev nødt til at hæve prisen. Og den stigning, vi vedtog, var den rette på det tidspunkt, hvor vi tog beslutningen, ligesom vi nu, hvor priserne på naturgas og biogas er lavere, beslutter at sænke priserne.


Er Fastpris stadig mere attraktiv end Målt Forbrug?

Trods gennemførelsen af justeringerne, der specielt er gunstige for kunder på Målt Forbrug, er det fortsat billigere for privatkunder, som bruger bygas til madlavning, at benytte sig af Fastpris. Fastpriskunder sparer minimum 50 kr. om året ved at skifte til Fastpris, og dertil kommer udgifterne til det faktiske gasforbrug, som kunder på Fastpris ikke har. Derfor opfordrer vi fortsat vore privatkunder til at skifte til Fastpris.


Hvordan kan I ændre en aftale om Fastpris midt på året?

Den europæiske energikrise gjorde, at priserne på naturgas og biogas i 2022 begge steg til et historisk højt niveau, så vi havde desværre ikke noget valg. Vi blev nødt til at hæve prisen. Det er første gang, at vi har været nødt til at justere aftalen på Fastpris i løbet af året. Nu justerer vi den så igen – men denne gang bliver prisen sat ned. Vi skal ikke tjene på vores forsyning, vi skal blot have dækket udgifterne til drift og udvikling.

Sådan skifter du til Fastpris


Kommer der flere justeringer af prisen i 2023?

Det er desværre umuligt at svare skråsikkert ja eller nej til. Det vil afhænge af, hvordan energikrisen udvikler sig. Men vi kan oplyse, at det er vores mål, at der ikke gennemføres flere ændringer i år.


Kan jeg få glæde af den afdragsordning, som er vedtaget af politikerne?

Folketinget har vedtaget en såkaldt indefrysningsordning, som giver mulighed for at få en afdragsordning. Indefrysningsordningen dækker dog ikke bygaskunder, men er begrænset til kunder, der benytter naturgas.


Bliver HOFOR ved med at levere bygas?

Ja, vi bliver ved med at levere bygas, også selvom der lukkes for gassen fra Rusland.

Læs om fremtidens grønne bygas

Indeholder bygas russisk gas?

Vi indkøber naturgas hos en dansk leverandør, der bl.a. efter krav fra os nu er holdt op med at købe gas fra russiske leverandører.

Læs om bygas og russisk gas

Hvordan bliver jeg tilmeldt FastPris eller Målt Forbrug?

Vi har to forskellige aftaler, du kan tilmelde dig: FastPris og Målt Forbrug.

Se hvordan du bliver tilmeldt FastPris eller Målt Forbrug

Kan I anbefale en VVS’er?

Vi listet de VVS-firmaer, der laver flest gasinstallationer i vores område, og dermed har erfaring med installationsarbejde.

Se oversigten over VVS-firmaerne

Der er lukket for gassen, hvad gør jeg?

Er der lukket for din bygas, kan det skyldes, at din regning ikke er blevet betalt.

Læs om, hvad du kan gøre

Måler min gasmåler rigtigt?

Den måler, du har hængende, tilhører HOFOR. Det er os, der har pligt til at vedligeholde måleren og sikre, at den måler rigtigt.

Læs om din gasmåler

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke længere vil have gas?

Bor du i hus eller lejlighed – og vil du gerne afslutte din gasaftale?

Få hjælp til at afslutte din gasaftale

Kan komfuret bruges til bygas?

Få hjælp til, hvordan man læser mærkepladen på gaskomfuret og ser, om det må bruges.

Læs om brug af bygas