Skjult FaceBook tracking ikon Bedre vandmiljø i Harrestrup Å - Projekt Spangen

Bedre vandmiljø i Harrestrup Å

Når det regner kraftigt har kloakrørene ikke plads nok til at håndtere de ekstra mængder vand. For Harrestrup Å betyder det, at kloakvandet (der er spildevand blandet med regnvand) løber ud i åen. Dette sker mere end 10 gange om året. 

Ved kraftig regn løber store mængder af både regnvand og spildevand ned i kloakken. I kloakken blandes regn og spildevand, men når det regner meget, er der ikke plads til alt vandet, og kloakvandet kan derfor løbe direkte ud i åen uden at have været forbi rensningsanlægget. 

For at forhindre det, bygger vi store underjordiske bassiner. Her kan kloakvandet blive, indtil der igen er plads i rørene og vandet kan ledes til et rensningsanlæg. 

 


Som forsyningsselskab er det vores opgave at bygge underjordiske bassiner, der skal kunne rumme kloakvandet, indtil vandet kan ledes til renseanlægget.

Det gør vi med Projekt Spangen, som løber frem til 2028. 


Hvor skal de underjordiske bassiner bygges?

Vi vælger bassinernes placering og udformning ud fra hensynet til vandets vej gennem området.

I Brønshøj-Husum arbejder vi på det grønne areal, hvor Kildeløbet og Åvendingen mødes, og i Vanløse på Damhusengen og ved stien til Vanløse Byvej. 

Er du nabo og interesseret i høringerne om Spangen-projektet, kan du læse mere om vores undersøgelser og dine muligheder for at blive hørt.

Læs mere om miljøvurderingsprocessen


Tilmeld dig nyhedsbrevet om Spangen-projektet 

Du har også mulighed for at tilmelde dig et nyhedsbrev om Spangen-projektet.

Vi sender et kort nyhedsbrev ud med information om projektet og aktuelle begivenheder. 


Nyhedsbrevet er et supplement til interesserede. Som nabo vil du få relevante informationer i din postkasse, og derfor behøver du ikke at tilmelde dig nyhedsbrevet. 

Har du spørgsmål til Spangen, så gå til vores side med spørgsmål og svar om Spangen