Skjult FaceBook tracking ikon Nyt AMU-kursus: Bliv registreret til at servicere og indregulere store fjernvarmeanlæg - HOFOR

Nyt AMU-kursus: Bliv registreret til at servicere og indregulere store fjernvarmeanlæg

Optimering af store fjernvarmeanlæg er en naturlig del af den grønne omstilling og kan give store energibesparelser til gavn for både miljøet, ejere og beboere. Derfor lancerer HOFOR i samarbejde med EVU og Dansk Fjernvarme et nyt kursus målrettet VVS’ere.

Kurset hedder ”HEAT – service på store fjernvarmeanlæg” og skal ved at kombinere driftsdata og klassisk eftersyn hjælpe VVS’ere med at sikre en målrettet og mere effektiv service af kundernes anlæg.

Kurset bliver tilbudt som et landsdækkende uddannelsesforløb, der strækker sig over 3 dage. Der veksles mellem teori og opgaveløsning og hele uddannelsesforløbet afsluttes med en multiple choice test, som skal bestås.

Hvem kan deltage på kurset

Kurset er målrettet VVS’ere, der skal arbejde med indregulering af store fjernvarmeanlæg. Det er et krav, at du har FJR-certifikat eller tilsvarende kompetencer, inden du tilmelder dig HEAT-kurset.

Det får du ud af kurset

Efter kurset kan du indregulere store fjernvarme anlæg og vurdere, om der er behov for service på anlægget. Du kan også udføre fejlfinding og serviceeftersyn på fjernvarmeanlægget. Derudover bliver du i stand til at rådgive om energioptimering og vejlede om bedre indregulering af varme- og brugsvandsanlæg, som kan give energibesparelser for kunden.

Se film med VVS-firma, som udtaler sig om udbytte af HEAT-kurset

Bliv registreret på Positivlisten

Kurset afsluttes – som andre AMU-kurser – med en test, og når du har bestået, kan du indsende dit kursusbevis til Dansk Fjernvarme og blive registreret på Positivlisten for serviceteknikere til store fjernvarmeanlæg. Registreringen gælder i fem år.

Sådan tilmelder du dig

Kurset hedder ”HEAT – service på store fjernvarmeanlæg”. Det tager tre dage at gennemføre kurset. Du finder kurset på amukurs.dk, hvor du kan søge på kursusnummer 49720.

Alternativt i årskataloget på evu.dk HEAT- service på store fjernvarmeanlæg udbydes i hele landet. Derfor giver kurset ret til tilskud fra VVS-kompetencefonden.

Hvor og hvornår kan jeg komme på kursus?

Pt. er der skoler i København, Kolding og Ålborg, der udbyder kurset.

Har du brug for at tage kurset på en anden skole, så tag fat i din nærmeste erhvervsskole og hør om muligheden for at gennemføre kurset tættere på dig.

Jeg har ikke FJR-certifikat

Hvis du ikke har FJR-certifikat, så find kurset på amukurs.dk eller kontakt en af skolerne:

  • EUC Sjælland, Næstved. Tlf. 5575 3300
  • Syddansk Erhvervsskole, Odense. Tlf. 7010 9900
  • Hansenberg, Kolding. Tlf. 7932 0100
  • Mercantec, Viborg. Tlf. 8950 3300
  • TECHCOLLEGE, Aalborg. Tlf. 7250 1000
  • CELF, Nykøbing F. Tlf. 5488 8888
  • TEC, Frederiksberg. Tlf. 3817 7000.

Hvem står bag kurset?

Kurset er udviklet af HOFOR i samarbejde med TEKNIQ Arbejdsgiverne, Blik- og Rørarbejderforbundet og Dansk Fjernvarme.