Skjult FaceBook tracking ikon Den Gyldne Termostat - HOFOR

Den Gyldne Termostat er HOFORs energipris, som hvert år uddeles til en person, som har gjort en ekstraordinær indsats for at udvikle og udbrede intelligent energistyring.

Onsdag den 16. november afholdt vi Den Gyldne Termostat Tre kandidater var nominerede til energiprisen og vinderen af Den Gyldne Termostat 2022 blev:

Morten Tofteby

Stort tillykke til Morten Tofteby, som er driftstekniker i en større boligejendom på Østerbro i København, nemlig Marskensgade 29.

De nominerede, kollegaer og fagfolk var inviteret til HOFORs hovedkontor, hvor prisfesten fandt sted. Her blev hverdagens energihelte hyldet, og vinderen blev mødt af klapsalver fra salen, da pokal, diplom og blomster blev overrakt til den stolte vinder.

Her var årets tre nominerede

Martin Bidstrup, vicevært, Ryesgade 25, Kbh. N (venstre i billedet)

Martin sætter en ære i sit arbejde som vicevært med fuld fokus på beboerne og deres adfærd for at sikre energioptimering. Ejendommens varmecentral er bl.a. blevet fornyet, fremløbstemperaturen er sænket og Martin tilser løbende anlægget for at sikre optimal drift.

Morten Tofteby – driftstekniker, Marskensgade 29, Kbh. Ø (midt i billedet)

Morten har effektivt sat ind på energioptimering med bl.a. ny regulering på cirkultationspumperne og strengventilerne på anlægget til gavn for både forbrug og beboernes komfort. En bedre afkøling og regelmæssig rens af snavssamleren står også som én af Mortens meritter.

Mads Gundersen, vicevært, Hindegade 9, Kbh. K (højre i billedet)

Mads har sikret grundigt eftersyn af varmestyringen i ejendommen for at optimere varmeudnyttelsen. Og afkølingen er også blevet betydeligt optimeret. Det har betydet reduceret energispild og store besparelser, der tæller på pluskontoen for både miljø og beboernes varmeregning.

I selskab med fagfolk

Energiprisen Den Gyldne Termostat er blevet uddelt siden 2015. Prisen gives til en driftig varmemester/ driftstekniker, der har sat effektivt ind på energikontoen ved fx at nedsætte varmeforbruget eller sikret en bedre afkøling.

Efter prisoverrækkelsen den 16. november var der fri leg på gulv, hvor alle deltagerne kunne møde et udvalg af HOFORs erfarne energirådgivere og høste råd og vejledning om alt fra optimal afkøling, bedre drift af varmecentral til intelligent energistyring med ForsynOmeter.


Energistyring – ForsynOmeter

Med ForsynOmeter kan energiforbruget overvåges og optimeres. Ønsker du mere information og rådgivning om energioptimering, så kontakt HOFOR på:
3395 3845
forsynometer@hofor.dk

Læs mere om ForsynOmeter

Presse

Nedenfor oversigt over tidligere års vindere af Den Gyldne Termostat. For yderligere information og/eller yderligere pressemateriale kontakt:
kommunikation@hofor.dk


Den Gyldne Termostat 2021

Vinderen af Den Gyldne Termostat 2021 blev Dennis Christensen fra A/B Tagensgård I og II på Nørrebro.

Den ambitiøse varmemester Dennis Christensen løftede trofæet i vejret, da HOFOR afholdt Den Gyldne Termostat – og i år blev det afviklet som et digitalt arrangement.

Den Gyldne Termostat 2020

Vinderen af Den Gyldne Termostat 2020 blev Kurt Hansen fra Københavns Erhvervsakademi (KEA)

Maskinmester Kurt Hansen fra Københavns Erhvervsakademi (KEA) fik tildelt Den Gyldne Termostat 2020, for hans store årlige besparelser på varmeforbruget.