Skjult FaceBook tracking ikon Spar på varmen ved at holde på varmen - HOFOR

Det er ikke helt skævt at holde på varmen​

I uvisse tider, skal vi passe på det, vi har. Vores varmeforsyning er stabil. Men fremtiden er som bekendt ikke til at spå om. ​


Verden er ikke helt i vater: krige, global inflation og klimaforandringer påvirker vores energiressourcer. ​Men sammen kan vi handle: Holder vi på varmen i dag, er vi rustet til morgendagen – uanset hvad den bringer. Samtidigt aflaster vi klimaet og bankkontoen.​

Så hold på varmen. Pas godt på den. For selv små handlinger kan få stor effekt: Sparer vi alle sammen lidt, sparer vi alle sammen op. Og dét er ikke helt skævt. ​

Sammen holder vi på varmen.


Sådan holder du på varmen

I øjeblikket florerer der mange tips og tricks rundt til at komme igennem en kold og dyr tid.  Vi har samlet tre nemme og effektive spareråd her.

Dæk ikke din radiator til

Selvom det er fristende at gemme en radiator væk bag et par lange gardiner, og ikke mindst at bruge radiatoren til at tørre våde håndklæder eller vådt tøj, bør du altid holde gardiner, tøj og tæpper væk fra dine radiatorer. Når en radiator er tildækket, forhindrer det nemlig varmen fra den i at brede sig effektivt ud i rummet, og det tvinger radiatoren til at arbejde hårdere og forbruge mere energi.

Lad i stedet varmen få fri bane, og spar penge på din varmeregning.

Du sparer 5 procent, når du skruer 1°C ned

Små ændringer i din hverdag kan udgøre en stor forskel i dit samlede varmeforbrug. Hvis du skruer en smule på radiatorens termostat, så temperaturen i rummet sænkes med én grad °C, sparer du op til fem procent på din varmeregning. Så skru ned for varmen, og spar penge på din varmeregning.

Men husk på det gode indeklima. Sørg for, at temperaturen er på minimum 18°C, og luft ud i fem minutter både morgen og aften.

Lad varmen komme ud i rummet

Når en sofa eller andre store møbler står foran en radiator, forhindrer det varmen fra radiatoren i at sprede sig i rummet. Du bør derfor altid holde minimum 20 cm. afstand mellem din sofa eller andre store møbler og radiatoren. På den måde sørger du for, at varmen kommer effektivt ud i rummet.

Læs endnu flere spareråd for varme