Skjult FaceBook tracking ikon Vand i verdensklasse - HOFOR

I HOFOR sørger vi for vand i verdensklasse til 1 million forbrugere i hovedstadsområdet, der bare skal åbne for hanen for at nyde et glas sundt vand. Og i fremtiden også blødere vand.

Glas der bliver fyldt med vand fra vandhanen.

I Danmark har vi noget af verdens bedste drikkevand, og vandet i hovedstadsområdet er noget af det bedst kontrollerede i landet. Vi tjekker dagligt drikkevandet for bakterier, så kvaliteten altid er i orden.

Vandet i hovedstadsområdet kommer direkte fra undergrunden og er så rent, at der ikke er behov for at tilsætte klor.

Desuden er vand fra hanen det mest miljørigtige, man kan drikke. Vidste du fx, at postevand er 900 gange mere miljøvenligt end vand købt på flaske?

Når en liter vand forlader en københavnsk vandhane, har den et CO2-udslip på kun 0,2 gram bag sig. Det inkluderer alt fra etablering af vandværker til oppumpning, rensning og transport.
Snupper du derimod en liter flaskevand, har den generelt et udslip på hele 1800 gram CO2 på samvittigheden. Det skyldes blandt andet, at den bliver transporteret i lastbil.
Derfor anbefaler vi, at du drikker vand fra hanen – det smager friskt og godt, og det er mange gange billigere og mere miljøvenligt end vand på flaske.

Blødere vand på vej i hovedstadsområdet

I hovedstadsområdet indeholder vandet meget kalk. Det er et problem for både kunder og virksomheder, som døjer med kalkaflejringer. Derfor har HOFOR besluttet at blødgøre vandet i hele vores forsyningsområde i de kommende år.

Det blødere vand betyder blandt andet, at vores kunder vil kunne spare 1/3 af sæbeforbruget til vask og rengøring, og at der skal afkalkes langt sjældnere. På renseanlægget skal der derfor fjernes færre af de skadelige stoffer, som stammer fra vaske- og rengøringsmidler.

Blødgøring bliver indført gradvist på HOFORs regionale vandværker i forbindelse med, at vandværkerne skal moderniseres. Vi moderniserer et værk ad gangen, så vi hele tiden kan sikre forsyningen af sundt drikkevand til vores 1 mio. vandkunder.