Skjult FaceBook tracking ikon Vand i verdensklasse - HOFOR

I HOFOR sørger vi for vand i verdensklasse til 1 million forbrugere i hovedstadsområdet, der bare skal åbne for hanen for at nyde et glas sundt vand. Og i fremtiden også blødere vand.

Glas der bliver fyldt med vand fra vandhanen.

I Danmark har vi noget af verdens bedste drikkevand, og vandet i hovedstadsområdet er noget af det bedst kontrollerede i landet. Vi tjekker dagligt drikkevandet for bakterier, så kvaliteten altid er i orden.

Vandet i hovedstadsområdet kommer direkte fra undergrunden og er så rent, at der ikke er behov for at tilsætte klor.

Blødere vand på vej i hovedstadsområdet

I hovedstadsområdet indeholder vandet meget kalk. Det er et problem for både kunder og virksomheder, som døjer med kalkaflejringer. Derfor har HOFOR besluttet at blødgøre vandet i hele vores forsyningsområde i de kommende år.

Det blødere vand betyder blandt andet, at vores kunder vil kunne spare 1/3 af sæbeforbruget til vask og rengøring, og at der skal afkalkes langt sjældnere. På renseanlægget skal der derfor fjernes færre af de skadelige stoffer, som stammer fra vaske- og rengøringsmidler.

Læs mere om blødere vand

Blødgøring bliver indført gradvist på HOFORs regionale vandværker i forbindelse med, at vandværkerne skal moderniseres. Vi moderniserer et værk ad gangen, så vi hele tiden kan sikre forsyningen af sundt drikkevand til vores 1 mio. vandkunder.

Se tidsplan for blødere vand