Skjult FaceBook tracking ikon Geotermi | Forstå fremtidens vedvarende energikilde | hofor.dk

Geotermisk vand fra undergrunden er i ordets bedste forstand en vedvarende energikilde. Det varme vand vil være der altid, døgnet rundt, hele året, så længe vi kan se frem. Endda uden pauser og uregelmæssigheder, som man kan opleve med vindmøller og solceller, der er afhængige af god blæst og solskin.

Sådan udnytter vi geotermi

Udnyttelsen af geotermisk energi er i princippet ret enkel. Det geotermiske vand pumpes op til overfladen, hvor varmen overføres til vandet i fjernvarmenettet. Det sker med en varmeveksler og varmepumper.
Efterfølgende pumpes det geotermiske vand tilbage til det samme underjordiske reservoir få hundrede meter fra det sted, hvor man pumper vandet op. Det er altså et lukket kredsløb, hvor det geotermiske vand ikke pumpes videre ud til dig.

Der er mange steder i Danmark, hvor undergrundens porøsitet er egnet til at pumpe det geotermiske vand op og ned igen. Der skal dog være tilstrækkelig stor gennemstrømning. Men dybest set venter det geotermiske vand bare på at blive hentet op, så det kan bidrage til vores energiforsyning.