Skjult FaceBook tracking ikon Baggrunden for geotermi - HOFOR

Baggrunden for geotermi

I samarbejde med tre andre virksomheder undersøger vi mulighederne for at anvende geotermi i hovedstadsområdet. Potentialet svarer til, at vi kan varme 35-70.000 boliger op med hjælp fra geotermisk energi.

 

Lang erfaring med geotermi

Siden 2006 har vi sammen med fjernvarmeselskaberne CTR og VEKS drevet et geotermisk demonstrationsanlæg på Amagerværket for at få erfaringer med geotermi. Sammen med de to selskaber havde vi eneret på efterforskning og indvinding af geotermi i Storkøbenhavn. Potentialet var der, men i 2019 besluttede selskaberne at lade private virksomheder med større muskler inden for boring i undergrunden og udvikling tage over med henblik på at styrke udviklingen af geotermi i hovedstadsområdet.

I december 2021 vandt Innargi Energistyrelsens tilladelse til at efterforske geotermiske ressourcer i hovedstadsområdet. Innargi er ejet af A.P. Møller Holding, ATP og NRGi. Innargi kan i den sammenhæng trække på Mærsk-koncernens omfattende ekspertise inden for geologi og boringer. Innargi foretager lige nu undersøgelser af undergrunden i hovedstadsområdet.

Læs mere her: Rammeaftale lægger sporene for geotermi i hovedstadsområde

Geotermisk anlæg i nær fremtid

Innargi skal få det varme vand op af jorden, mens vi og de øvrige fjernvarmeselskaber skal købe energien og sende den videre ud til dig.

En konkret plan med tidspunkter og mulige placeringer af eventuelle anlæg ventes klar i løbet af 2023. Ambitionen er at sende fjernvarme ud til dig delvist leveret fra geotermianlæg allerede fra 2026.