Skjult FaceBook tracking ikon Fjerritslev Solcellepark - HOFOR

HOFOR opfører Fjerritslev Solcellepark i Jammerbugt Kommune i Nordjylland. Solcelleparken vil fra år 2022 kunne forsyne godt 9.000 husstande med grøn strøm.

Solcellepanelerne kan stilles op i rækker som i eksemplet på billedet, og der kommer beplantning langs kanterne for at bevare områdets grønne præg.

HOFOR opfører frem mod 2022 en solcellepark i Fjerritslev i Jammerbugt Kommune i Nordjylland. Solcelleparken får ca. 29 MWp installeret effekt og en årlig produktion på 37,5 GWh, hvilket svarer til ca. 9.000 husstandes årlige forbrug af strøm.

Ejes af HOFOR

Solcelleparken ejes af HOFOR, men bliver færdigudviklet i samarbejde med GreenGo Energy Group, der er specialiseret i projektudvikling og design af solcelleparker. Derudover indgås aftale med en totalentreprenør, som skal stå for at opføre solcelleparken på 47,8 hektar lejet jord/nuværende marker. Lejeaftalen på jorden løber i 35 år.

Effektivt supplement til vind

Fjerritslev Solcellepark afspejler HOFORs ønske om at bidrage aktivt til, at Danmark kan nå sin ambitiøse målsætning om at reducere CO2-udledningen med 70 procent inden 2030.

“Solenergi udgør i dag en konkurrencedygtig grøn energikilde og er et effektivt supplement til HOFORs vindmølleparker. Vi sætter derfor stor pris på samarbejdet med GreenGo og de lokale lodsejere om at etablere en solcellepark i Fjerritslev. Det er et attraktivt projekt både på grund af den betragtelige størrelse samt muligheden for at anvende den nyeste solcelleteknologi, hvilket øger effektiviteten“, siger Jesper Pedersen, områdechef for vind, sol og energihandel i HOFOR.

Hensyn til naturen

Klimahensyn og naturhensyn skal naturligvis gå hånd i hånd og derfor lægger HOFOR stor vægt på, at det naturlige grønne præg i området skal bevares. Der vil således komme grøn beplantning langs kanterne af solcelleparken for at hindre indkig. Desuden vil der blive gjort plads til, at græs og vilde blomster m.v. kan vokse imellem og rundt om solpanelerne, så biodiversiteten sikres og endog styrkes.

Placeringen af solcelleparken i Fjerritslev i Jammerbugt Kommune ligger på området Thorup Holme

Kontaktinformation

Bo Fisker Pedersen, Projektleder HOFOR
Tlf. 3395 3395
bopede@hofor.dk