Skjult FaceBook tracking ikon Besøg vores udsigtsplatform på Amagerværket - HOFOR

Udsigtsplatformen på toppen af Amagerværket

Der er midlertidigt lukket for adgang til platformen. Men her kan du på film opleve byens bedste udsigt i 45 meters højde fra vores udsigtsplatform på toppen af Amagerværket. 

På platformen er der panoramaview ud over hele Storkøbenhavn og Øresund. Du kan se fra Klampenborg til Karlslunde og fra Albertslund til Amalienborg. For ikke at nævne hele det centrale København og brokvartererne med alle de ikoniske tårne og karakteristiske bygninger.

Du har også mulighed for at kigge ud over Amagerværkets imponerende anlæg med havn, transportbånd og lagerbygninger. På toppen af Udsigtsplatformen er der også visualiseringer og beskrivelser af de HOFOR-anlæg og centrale lokationer, du kan se i horisonten. 

Industriel poesi

Turen op til udsigtsplatformen er en oplevelse i sig selv. Gennem en skov af svævende træstammer går turen af de 294 trappetrin op til toppen af værket til Udsigtsplatformen i 45 meters højde.

På vejen op kan du kigge ind i værket gennem store vinduer og blive lidt klogere på, hvordan vi producerer fjernvarme.

Værket er designet af Gottlieb Paludan Architects, med lysdesign fra Speirs Major i London, og har vundet en række prestigefyldte designpriser i ind- og udland.

Læs om priser til Amagerværket

Vi gør den grønne omstilling synlig

Udsigtsplatformen er placeret på Amagerværkets Blok 4. Det er her, HOFOR producerer fjernvarme baseret på bæredygtig biomasse til 625.000 københavnere og 40.000 erhvervskunder.

Værkets facade består af cirka 8000 certificeret bæredygtige træstammer. Med dem synliggør værket gennem en kraftfuld og sanselig arkitektur HOFORs og Københavns Kommunes vision om en grønnere energiforsyning. Det er historien om skiftet fra fossilt kul til bæredygtig biomasse.

Læs mere om fremtidens fjernvarme