Hvad gør jeg, hvis jeg ikke længere vil have gas?

Hvis du vil stoppe som bygaskunde, skal gasmåleren og det tilhørende udstyr tages ned.

Der er forskel på, hvad du skal gøre, og hvad det koster. Det afhænger nemlig af, om du bor i lejlighed eller hus.

  Læs HOFORs vejledning til bygas i ejendommen

Hvis du bor i lejlighed

Ønsker du ikke længere at bruge gas i køkkenet, er der nogle ting, du skal undersøge.

Du skal sikre dig, at din boligforening tillader, at du fjerner gassen. Selvom du ikke længere vil bruge gas, skal stigestrengen typisk bevares, så der stadig kan leveres gas til fx din overbo. Stigestrengen er de lodrette gasrør, som går gennem lejligheden til din under- og overbo.

Du skal også sikre dig, at der er strøm nok i lejligheden. Vil du fx både have ovn på el, vaskemaskine og/eller tørretumbler, er det ikke sikkert, at der er strøm nok, hvis du fjerner gassen.

Måleren og udstyr skal tages ned. Her har du to muligheder:

  1. HOFOR kan mod betaling af et gebyr tage måleren ned og afproppe installationen. Vi fjerner ikke rørene, men sætter en pop i røret, hvor måleren sidder i dag. Det koster kr. 1.075. Derefter kan du selv fjerne komfuret og ledningerne mellem komfur og måler.
  2. Du kan også få en autoriseret VVS-installatør til at tage måleren ned. De kan nedtage måler, målerhane og rør og aflevere udstyret til os. I dette tilfælde skal du betale VVS-installatøren for arbejdet og derudover et gebyr til HOFOR på kr. 465 for at indlevere måleren på vores målerlager. Dette gebyr bliver opkrævet i en regning.

Hvis du bor i hus

Ønsker du ikke længere at bruge gas, er der nogle ting, du skal være opmærksom på.

Du skal sikre dig, at der er strøm nok i ejendommen. Vil du fx både have ovn på el, vaskemaskine og/eller tørretumbler, er det ikke sikkert, at der er strøm nok, hvis du fjerner gassen.

Der må ikke være gasstik i jorden, hvor der ikke er forbrug på. Det betyder, at hvis du ikke længere vil være gaskunde, så skal gasrøret graves fri og lukkes. Det kalder vi en fraskæring. Det koster kr. 10.000 at få fraskåret sin gasforsyning. Dette er inklusiv gebyret for nedtagning af måler.

  Læs HOFORs leveringsbestemmelser for bygas

Når måleren er taget ned og vi har registreret det, vil vi sende dig et brev. I dette brev står der, at du er indforstået med, at gasstikket skal fraskæres. Du skal underskrive brevet og sende det til os. Når vi har modtaget brev med underskrift, går der typisk 5-7 uger, før vi fraskærer stikket. Vi skal nemlig indhente tilladelse til at grave mv. fra kommunen.

Du kan derfor overveje, om du vil beholde gassen til fx en gaspejs, grovkøkken eller en tørretumbler. Du kan læse mere om gasløsninger i vores infoblad:

  Læs infobladet om gas i hjemmet

Gas er billigt og godt for miljøet

I dag er det meget billigt at bruge gas til madlavning. Du kan få Fastpris og det koster kun 750 kr. om året – lige meget hvor meget gas du bruger.

Få din bygas til en fast pris

Har du flere apparater til gas, er der også penge at spare. Gasprisen er ca. det halve af elprisen. Derudover sparer du miljøet for mange tons CO2, da bygassen er miljøvenlig. Bygassen indeholder nemlig biogas lavet af københavnernes spildevand

Bliv klogere på bygas her

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Kontakt HOFOR på tlf.: 3395 3395
Mandag til torsdag kl.: 08:30-15:30 / fredag kl.: 08:30-14:30


Print denne side