Skjult FaceBook tracking ikon Hvor stor en del af min fjernvarme produceres ved hjælp af gas? - HOFOR

Hvis din fjernvarme bliver leveret af HOFOR, er det kun en lille del, der produceres ved hjælp af gas.

Hos HOFOR bruger vi kun naturgas til at producere varme, når det er bidende koldt, eller når et eller flere af de anlæg, der bruges, er ude af drift. Det er derfor svært at sige præcis, hvor meget naturgas, vores fjernvarme indeholder, for det kommer bl.a. an på, om vi har en varm eller kold vinter. Men f.eks. var andelen af naturgas i fjernvarmeproduktionen i hovedstadsområdet i 2021 på 6,6 pct.

Er jeg berettiget til regeringens varmecheck?

I forbindelse med politikernes varmecheck som kompensation for prisstigninger i 2021 og 2022 er du måske interesseret i at finde ud af, om din fjernvarme hører under reglerne for checken – altså om dit hus eller din lejlighed ligger i et fjernvarmeområde, hvor andelen af gas er over 65 procent.

Det er ikke tilfældet i HOFOR. Andelen af naturgas udgjorde i 2021 helt præcist 6,6 pct. Derfor er du ikke berettiget til regeringens “varmecheck” for prisstigninger i 2021 og 2022, hvis du får din fjernvarme fra HOFOR. Og det gør 99 procent af alle i København og hovedstadsområdet. Til gengæld er din fjernvarme ikke steget i pris – den er faktisk faldet.

Husk ikke at forveksle regeringens særlige varmecheck med det normale varmetillæg, som er en ordning for pensionister.

Læs flere spørgsmål og svar om fjernvarme