Letbanen | HOFOR

Letbanen


Hvad går projektet ud på?

Hovedstadens Letbane skal etableres i Ring 3 igennem de 11 kommuner Ishøj, Vallensbæk, Hvidovre, Albertslund, Brøndby, Rødovre, Høje-Taastrup, Herlev, Gladsaxe, Glostrup og Lyngby-Taarbæk og bliver 28 km lang.

For at gøre klar til letbanen skal HOFOR i flere af kommunerne flytte rør og omlægge vejafvandingen, så den kan håndtere op til en 10-års regn uden oversvømmelser hverken på vejen eller i regnvandskloakkerne. I 2020 arbejder vi både i Herlev og Brøndby på samme tid. Spildevand fra borgerne i de to kommuner kan naturligvis afledes og bliver håndteret som sædvanligt, imens arbejdet foregår.

Det er store rør, der bliver lagt i jorden – op til 1,4 m i diameter – derfor vil arbejdet med at lægge rørene i jorden også fylde meget i Ringvejen. Mens vi arbejder vil antallet af vognbaner blive bevaret. Men vær opmærksom på, at når vi arbejder tæt ved eller i krydsene, så kan nogle af svingbanerne være midlertidigt ændret.

Vores arbejde med ledningsomlægninger sker i koordinering med andre ledningsejere og i tæt dialog med de relevante myndigheder. Vores arbejde betyder bl.a., at vi har behov for afspærring af arbejdsarealer, og vi omlægger løbende trafikken i de berørte områder, så den fortsat afvikles sikkert og smidigt. Vi orienterer løbende beboere og virksomheder i området om de forhold, der kan have betydning for dem.


Sådan gør vi i Herlev

I Herlev skal letbanen etableres i Herlev Ringvej igennem Herlev Kommune - fra krydset med Lyskær i syd til Kagsåen og til- og afkørslerne til motorvejen i nord – i alt ca. 3 km. Ringvejen bliver på en del af strækningen flyttet lidt ud til siderne, så Letbanen kan være i midten.

Vores arbejder i Herlev bevæger sig gennem områderne Tornerosevej 75 og krydset mellem Obovej og Kantatevej. Derudover fortsætter vi på Ringvejen, og vi forventer at være færdige til foråret 2021, hvor vi slutter i området mellem Herlev Bygade og Hjortespringvej.

Vi skal også krydse Ringvejen, og for at mindske generne for trafikken, vil krydsningerne blive lavet om natten.

Hvis du har spørgsmål til vores arbejde i Herlev, kan du kontakte HOFOR på mail:

herlevomlaegninger@hofor.dk

På Herlev Kommunes hjemmeside kan du se mere om, hvordan letbaneprojektet vil påvirke Herlev.

Sådan gør vi i Brøndby

I Brøndby skal letbanen etableres i vestsiden af Søndre Ringvej. Derfor skal HOFOR flytte rør fra den ene side af Søndre Ringvej til den anden. Der vil blive arbejdet i to kryds i den samme periode, hhv. Søndre Ringvej/Park Allé og krydset, hvor Vallensbækvej, fører ned til Holbækmotorvejen.

Arbejdet forventes at forløbe fra sommeren 2020 til sommeren 2021.

Hvis du har spørgsmål til vores arbejde i Brøndby, kan du kontakte HOFOR på mail:
letbanebrondby@hofor.dk

På Brøndby Kommunes hjemmeside kan du læse mere om, hvordan letbaneprojektet vil påvirke Brøndby.

Følg med på trafikinfo og trafikradio.

På dinletbane.dk kan du tilmelde dig nyheder om byggeriet af letbanen.

HOFOR Logo