Skjult FaceBook tracking ikon Kan du få varmecheck som kunde i HOFOR? - HOFOR

HOFORs fjernvarme er faldet i pris fra 2021 til 2022, og vi bruger kun små mængder naturgas til at producere fjernvarmen. Derfor er kunder i HOFOR ikke berettigede til regeringens varmecheck, ikke at forveksle med varmetillæg.

Hvis man som forbruger skal have adgang til den nye varmecheck, der gives som kompensation for de store prisstigninger på fjernvarme i 2021 og 2022, er et af kriterierne, at andelen af naturgas i den fjernvarme, man får, skal udgøre mindst 65 pct.   

Det er ikke tilfældet i HOFOR. Vi bruger langt mindre end 65 pct. naturgas til at producere vores fjernvarme. Helt præcist udgjorde andelen af naturgas i 2021 6,6 pct. Derfor er du ikke berettiget til regeringens varmecheck for prisstigninger i 2021 og 2022, hvis du får din fjernvarme fra HOFOR. Og det gør 99 procent af alle i København og hovedstadsområdet. Til gengæld er din fjernvarme ikke steget i pris – den er faktisk faldet.

Varmecheck er ikke det samme som varmetillæg

Du skal være obs på, at varmechecken ikke er det samme som varmetillægget. Selv om du ikke er berettiget til varmecheck, kan du godt være berettiget til varmetillæg.

Hvad er forskellen på varmecheck og varmetillæg

  • Varmechecken er en engangsydelse til husstande med en indtægt på under 650.000 kr., der har oplevet store stigninger i varmeregningen på grund af gas eller elvarmepumpe. Den er på 6000 kr. og bliver udbetalt automatisk, hvis du er berettiget til at få den – du skal ikke gøre noget.
  • Varmetillæg er en ordning, der retter sig mod pensionister, og som giver støtte til varmeudgifter. For at få varmetillæg skal du søge om det på borger.dk. 

På energistyrelsens webside sparenergi.dk kan du læse mere om varmecheck og varmetillæg.

Læs mere om HOFORs priser for fjernvarme i 2023

Læs flere spørgsmål og svar om fjernvarme