Skjult FaceBook tracking ikon Varmecheck som kunde i HOFOR - HOFOR

HOFORs fjernvarme faldt i pris fra 2021 til 2022, og vi bruger kun små mængder naturgas til at producere fjernvarmen. Derfor var kunder i HOFOR ikke berettigede til regeringens varmecheck, der blev uddelt i 2023.

Hvis man som forbruger skulle have adgang til varmechecken, der blev givet i 2023 gives som kompensation for de store prisstigninger på fjernvarme i 2021 og 2022, var et af kriterierne, at andelen af naturgas i den fjernvarme, man får, skulle udgøre mindst 65 pct.   

Det er ikke tilfældet i HOFOR. Vi bruger langt mindre end 65 pct. naturgas til at producere vores fjernvarme. Helt præcist udgjorde andelen af naturgas i 2021 6,6 pct. Derfor var du som kunde i HOFOR ikke berettiget til regeringens varmecheck for prisstigninger i 2021 og 2022.

Varmecheck er ikke det samme som varmetillæg

Varmechecken var ikke er det samme som varmetillægget. Selv om du ikke var berettiget til varmecheck, kan du godt være berettiget til varmetillæg.

Hvad er forskellen på varmecheck og varmetillæg

  • Varmechecken var en engangsydelse udelt i 2023 til husstande med en indtægt på under 650.000 kr., der havde oplevet store stigninger i varmeregningen på grund af gas eller elvarmepumpe. Den var på 6000 kr. og blev udbetalt automatisk, hvis du var berettiget til at få den.
  • Varmetillæg er en ordning, der retter sig mod pensionister, og som giver støtte til varmeudgifter. For at få varmetillæg skal du søge om det på borger.dk. 

På energistyrelsens webside sparenergi.dk kan du læse mere om varmecheck og varmetillæg.

Læs mere om HOFORs priser for fjernvarme i 2023

Læs flere spørgsmål og svar om fjernvarme