04.12.2023
Nu kan du se næste års priser på forsyninger fra HOFOR.
Ved årsskiftet ændrer vi priserne for vores forsyninger. Her kan du se, hvad det kommer til at betyde for dig.
Vandpriserne varierer
Otte kommuner får vand fra HOFOR – og hvordan prisen udvikler sig, er forskelligt fra kommune til kommune.
Landsgennemsnittet for en liter drikkevand er på 7,7 øre – men gennemsnittet i de otte kommuner, HOFOR leverer vand til, bliver 6 øre for en liter drikkevand i 2024.
Du kan se prisen på vand i din kommune her
Priserne skal dække mange ting. Når du åbner for vandhanen og tager et glas vand har vi sørget for at hive det op fra grundvandet, sende det gennem vores vandværker, teste kvaliteten og holde rørene i jorden frem til dig i god stand. Vi sørger også for at spildevandet løber videre til renseanlægget og håndterer udfordringer med stadigt mere regn.
Varmeprisen stiger – bygasprisen falder
Det er kun i København, vi leverer varme og bygas. Varmeprisen stiger ved årsskiftet med 5 pct., hvilket for en gennemsnitsfamilie i en 80 m2 stor lejlighed betyder, at det koster godt 400 kr. mere årligt at varme hjemmet op.
Hvis man har bygas, falder prisen imidlertid ved årsskiftet. Det får størst betydning for erhvervskunder med et stort forbrug, men privatkunder, som har valgt at have Fastpris, vil også opleve et prisfald – den nye pris er 995 kr. årligt – et fald på 55 kr.
Find mere information om HOFORs priser
Du kan finde mere information om HOFORs priser her.
Der er mange ting med i prisen
Vi arbejder for at levere drikkevand, som er grundigt kontrolleret, varme, som belaster klimaet mindst muligt, og bygas, der snart udelukkende består af biogas. Samtidig sørger vi for, at byerne er klar til at håndtere meget mere regn i klima- og skybrudsprojekter som store bassiner, nye byrum og skybrudstunneler.
Sådanne tiltag er med i den pris, du betaler for vand, varme og bygas. I år kommer inflationen, der opstod efter energikrisen, også til at påvirke de nye priser.