Greve Skov beskytter grundvandet og biodiversiteten
Greve Skov er et skovrejsningsprojekt mellem Karlslunde og Greve Landsby, der beskytter drikkevandet, samtidig med at skoven styrker biodiversiteten og skaber et grønt fristed for de lokale.
En vigtig ressource for fremtidens drikkevand og en oase i naturen
Greve Skov ligger over et stort grundvandsmagasin. Skovens primære formål er derfor at beskytte grundvandet, som forsyner hovedstadsområdet med drikkevand. Skovens træer fungerer som en naturlig barriere mod forurening, da der ikke anvendes gødning, pesticider eller andre skadelige stoffer i området.
Udover at beskytte grundvandet, bidrager Greve Skov også til biodiversiteten.
I skoven plantes primært træer og buske, der hører naturligt til i området. Der etableres eller renses vandhuller, og en tidligere drænledning i skoven fungerer i dag som et åbent vandløb, der gavner vandlevende insekter. Cirka 14 hektar i området afgræsses med kvæg for at fremme biodiversitet, og skovvejene er anlagt i buer for at skabe varierede lysforhold.
Om projektet
Samarbejdspartnere: Naturstyrelsen, Greve Kommune og HOFOR A/S
Projektstart: Samarbejdsaftalen blev indgået i 2004. De første træer blev plantet i 2006.
Projektindhold: Greve Skov er et skovrejsningsprojekt på 226 hektar, hvor 525.000 træer og buske er plantet.
Skoven består af 82% løvtræer og 15% nåletræer. Der er 27 træarter, med bøg og eg som de dominerende løvtræer og rødgran som det hyppigst plantede nåletræ.
I skoven ligger Lyksager Kildeplads og Karlslunde Kildeplads, som tilsammen kan indvinde 1,09 mio. kubikmeter grundvand, der kan forsyne 27.250 personer med rent drikkevand.

Læs mere om vores kildepladser
