Skjult FaceBook tracking ikon Gravearbejde i Vigerslevparken, Damhusledningen København - HOFOR

Gravearbejde i Vigerslevparken, Damhusledningen København

Ny kloakledning under Vigerslevparken skal sikre sundt vand i Damhusåen og Kalveboderne, samt beskytte naboerne bedre mod oversvømmelser ved skybrud

15 meter under Vigerslevparken er HOFOR i gang med at etablere en mere end tre kilometer lang kloakledning. Ledningen bygges for at forbedre vandkvaliteten i Damhusåen og Kalveboderne, hvor der på sigt er planer om at etablere badestrand. Den vil samtidig give boligerne i området en bedre beskyttelse mod oversvømmelse under skybrud.

Ved at bore tunnelen under Parken undgår vi at grave hele parken op og skåner herved parkens træer og miljø.

Vi fordeler arbejdet på fem byggepladser

Vi henter jorden op og sænker maskiner og rørdele ned gennem fem store arbejdsskakte. Arbejdspladserne, hvor skaktene er, hedder byggeplads B1, B2, B3, B4 og B6. Der er også en byggeplads B5, her skal der ikke bygges en arbejdsskat, men en tilslutning mellem eksisterende kloakledninger og den nye tunnel.

Omkring pladserne vil der i længere perioder være gener i form af blandt andet øget trafik og støj. Det beklager vi.

Arbejdet med kloakledningen og skaktene kommer til at foregå fortrinsvis i dagtimerne. ”Vi kommer til at arbejde inden for reglerne for støj, men det betyder jo ikke, at naboerne ikke bliver generet. Men vi gør alt, hvad vi kan for at mindske generne,” siger Morten E. Jensen, der er projektleder ved HOFOR.

Projektet blev afsluttet i 2017.
 Kort der viser de fem byggepladser