Måler min gasmåler rigtigt?

Den måler, du har hængende, tilhører HOFOR. Det er os, der har pligt til at vedligeholde måleren og sikre, at den måler rigtigt. Ønsker du at skifte den, skal det gøres af en autoriseret VVS-installatør.

Betal kun for det du bruger

Er du i tvivl, om din gasmåler måler rigtigt, kan vi kontrollere den i et akkrediteret laboratorium. Viser det sig, at måleren viser forkert, betaler vi udgifterne til kontrollen og regulerer dine regninger. Viser måleren rigtigt, skal du betale udgifterne for, at vi ombytter måleren og afprøver den gamle måler.

Se prisen for afprøvning af måler

Nyt køkken

Hvis du skal renovere dit køkken og i den forbindelse ønsker at få byttet din eksisterende måler, skal du henvende dig til en autoriseret VVS-installatør.

De nyeste målere er mindre og har kun ét rør, mens de ældre modeller har to rør. Hvis du skifter fra en to-rørs-måler til en et-rørs-måler, kræver det ændring i rørføringen. Det arbejde skal du selv betale en VVS-installatør for.

Som hovedregel skal du selv betale for alle ændringer i gasinstallationen, som du selv ejer. HOFOR udleverer, uden direkte udgift for dig, gasmåler med tilhørende hane til VVS-installatøren.

Ændringer i gasinstallationer skal foretages af en autoriseret VVS-installatør, der skal anmelde arbejdet til HOFOR.

Hvis du har behov for viden om gasinstallationer, inden du kontakter din VVS-installatør, er der mulighed for at kigge i vores installationsvejledninger for VVS-installatører.

Se Installationsvejledninger



Print denne side