Bygas kan bruges til flere ting

De fleste kender til at lave mad over gasblusset, men gas kan også bruges til tørring af tøj og til en brugervenlig pejs, hvor man slipper for sod.

Gaspejs giver varme og hygge

Mange kan lide at tænde op i brændeovnen og hygge sig ved de knitrende flammer. Vælger du en gaspejs, kan du få pejseild uden at forurene luften med sundhedsskadelige partikler fra det brændende træ.

Med en gaspejs slipper du også for besværet med at tænde op, da du kan tænde pejsen med en fjernbetjening og let skrue op og ned for varmen. I et boligbyggeri på Østerbro, Den Franske Have, har man indrettet 34 lejligheder med gaspejse.

Levende ild skaber stemning, siger Direktør Hans Henrik Kondrup fra ejendomsselskabet Tretorn: ”Vi valgte at installere gaspejse frem for brændeovne, fordi de ikke forurener luften. Det er særlig vigtigt i et bymiljø, hvor forureningen i forvejen er høj.

Gaspejse har de samme kvaliteter som andre pejse – de spreder hygge og varme, og de er nemme at betjene og installere. Kun den knitrende lyd og duften af træ må man undvære”.

En gaspejs kræver ikke en skorsten, men kun et balanceret aftræk. Der er ikke noget at spare i kr. og øre ved at bruge gaspejs – den giver hygge og varme, men den kan ikke erstatte fjernvarmen. Til gengæld er gaspejsen mere miljørigtig end en brændeovn og kan etableres i en lejlighed.

Mad over gasblus

Mad over gas er en af de ting, der bare ikke rigtig kan erstattes. Det, der gør den store forskel, er, at man kan styre blusset til præcision, og det kan smages. Du får fuld effekt med det samme, og det er derfor let af få ting i kog, og når du slukker, behøver du ikke fjerne gryden eller panden for at slippe for eftervarmen.

Konsistensen på maden bliver præcis, som du vil have den – maden bliver hverken udkogt eller brændt på.

Billede af mad der bliver tilberedt over gasblus

Når du tilbereder din mad over gasblus, kan du styre blusset til præcision, og det kan smages.

Du udleder betydeligt mindre CO2, når du laver mad på gas. Et elkomfur giver nemlig over 50% mere CO2. Og bygassen bliver endnu mere grøn i de kommende år, fordi vi gradvist vil gå over til at bruge biogas.

En CO2-venlig måde at tørre tøj på

Vidste du, fx at bygas kan bruges til at tørre tøj? I en velbesøgt vaskekælder vil du spare omkring 9.000 kr. pr. gastørretumbler, fordi gas er billigere end el. Samtidigt bliver miljøet sparet for ca. 750 kg. CO2 årligt.

Kontakt HOFOR på tlf.: 3395 3395
Mandag til torsdag kl.: 08:30-15:30 / fredag kl.: 08:30-14:30


Print denne side