Skjult FaceBook tracking ikon Fjernkøling arbejder for en lavere CO2-udledning - HOFOR

Fjernkøling arbejder for en lavere CO2-udledning

Vores vision er at sænke Københavns CO2-udledning ved at udbyde miljøvenlig fjernkøling til erhvervskunder. Vi arbejder ihærdigt for at udvide fjernkølingsnettet.

Se vores video ‘Keeping Cool’, hvor tidligere chef for Fjernkøling Henrik Lorentsen Bøgeskov forklarer baggrunden for at investere i fjernkøling til København.

Vores vision er at spare atmosfæren for op til 30.000 tons CO2 om året, når potentialet for det nuværende fjernkølenet i København er fuldt udnyttet.

Desuden vurderes det, at nye områder som Sydhavn og Ørestad har et potentiale på op til 200MW, hvilket svarer til, at fjernkøling kan nedbringe CO2-udledningen med yderligere 79.000 ton om året.

Overborgmester for København, Frank Jensen:
Fjernkøling er en af de mange grønne, kollektive løsninger, som hjælper København med at komme i mål med at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025. I København er vi verdensmestre i at udvikle og implementere nye og energieffektive løsninger, der både er klimavenlige og giver kunderne økonomiske fordele.

Det er fjernkøling et godt eksempel på, og det er den slags innovative løsninger, der er brug for ude omkring i verdens storbyer for at mindske energiforbruget og CO2-udledningen. Samtidig har de danske miljø- og energiløsninger et stort eksportpotentiale, der kan være med til at skabe vækst og nye arbejdspladser.”

CO2-neutral hovedstad i 2025

Københavns Kommune har en klimaplan, der har til formål at gøre København CO2-neutral i 2025. HOFORs fjernkøleaktiviteter indgår også i denne plan.

Hent klimaplanen for København

I kan bidrage til denne vision ved at tilkoble jeres virksomhed eller ejendom til fjernkøling – og derved opnå en grøn, sikker og billig køleforsyning.

Mindre CO2-udledning med fjernkøling

Fjernkøling giver store fordele for miljøet og er bedre for klimaet end traditionel køling, der produceres af decentrale anlæg. Lokale anlæg er mindre energieffektive og bruger større mængder elektricitet, fordi de oftest udelukkende fungerer ved hjælp af kompressorer og luft. Fjernkøling bruger derimod frikøling, absorbtionskøling og elektricitet, der anvender færre ressourcer.

HOFORs fjernkølingscentraler er de første skridt mod CO2-venlig køling i København.