Skjult FaceBook tracking ikon Hvorfor kommer der grønt vand ud af vandhanen? - HOFOR

Fordi HOFOR tilsætter et grønt sporstof til fjernvarmevandet for at finde utætheder.

Hvorfor gør I vandet grønt?

Vi tilsætter fjernvarmevandet et sporstof for lettere at kunne spore utætheder i din varmtvandsbeholder. Du vil tydeligt kunne se det, når du tænder for det varme vand – hvad enten det er i bruseren eller i håndvasken.

Fjernvarmesystemet i København fungerer på den måde, at varmen transporteres som varmt vand fra kraftværkerne og ud til ejendommens eller villaens fjernvarmeinstallation. Her opvarmer en varmtvandsbeholder det kolde brugsvand, så der kan komme varmt vand i hanerne.

Det er en fordel for miljøet at finde utætheder

Fjernvarmevand er ikke bare almindeligt vand, men derimod behandlet, ilt-frit-vand. Hver liter vand, vi mister i fjernvarmesystemet, skal erstattes af en ny liter dyrt, behandlet vand, og der vil derfor være en stor miljøfordel i at opdage lækager i varmtvandsbeholdere.

Hvad gør vandet grønt?

Det grønne sporstof, som vi tilsætter fjernvarmevandet, hedder Uranin, og er helt ufarligt i de små mængder, som vi tilsætter i ledningerne. Det kan hverken gøre skade på mennesker eller installationer.

Uranin mister hurtigt sin farve, når lyset rammer det. Det har en halveringstid på blot 15 minutter, og det vil derfor hurtigt forsvinde igen.

Når Uranin nedbrydes, sker det uden fare for miljøet.

Læs mere om grønt vand fra vandhanen