HOFOR: Vandheltene

Lær om vand med Vandhelten og Vandskurken. Denne side henvender sig til dig, som er lærer i de københavnske skoler.

HOFOR tilbyder 1. og 2. klasser på de københavnske skoler et gratis undervisningsforløb om vand.

Forløbet foregår over én dag, 3 lektioner, hvor formålet er at eleverne skal lære at forstå den rolle vand har i vores hverdag, hvordan man kan spare på det, samt hvorfor det er vigtigt at spare på vandet. Undervisningsforløbet er et led i HOFORs mål om at nedbringe vandforbruget og er udviklet i samarbejde med vores skolekonsulenter.

Book et besøg af Vandheltene

Besøget kan bookes fra september 2019 – maj 2020.

Forløbet er forbeholdt københavnske skoler, da det er finansieret over vandtaksten i København. Skoler i HOFORs øvrige ejerkommuner kan booke lignende gratis undervisningsforløb for 3. – 4. klassetrin via Energi & Vands undervisningstilbud med Det Mobile Science Center.

Læs mere om ENERGI & VAND og Det Mobile Science Center:

Energi & vand
Det mobile science center

Se video om undervisningsforløbet (3:51 min.):

Læring igennem leg

Eleverne får besøg af Vandhelten og Vandskurken, som gennem leg og aktiviteter lærer både eleverne og deres lærere om vandets kredsløb, vandforbrug og vandbesparelser i hjemmet. Vandhelten lærer eleverne og Vandskurken at spare på vandet, så alle ender med at blive vandhelte.

Forløbet Vandheltene er bygget op over videns- og færdighedsmål fra Forenklede Fælles Mål for faget Natur/teknologi, trinmål efter 2. klassetrin og har følgende tre læringspointer:

  • Hvad bruger vi vand til?
  • Hvorfor skal vi spare på vandet?
  • Hvordan kan vi spare på vandet?

Undervisningen er bygget op over afvekslende aktiviteter, der både aktiverer eleverne fysisk og til at tænke sig om. Eleverne kommer selv på banen under hele forløbet og er med til at sætte tempoet og niveauet for undervisningen.

Som del af besøget får eleverne en drikkevandsflaske.

For yderligere information omkring flasken henviser vi til leverandøren Aquatak:

Aquatak

Praktisk info

Undervisningsforløbet er beregnet til en skoleklasse på op til max. 30 elever i tre lektioners undervisning, dvs. 3 x 45 minutter. Vi ankommer på skolen kl. 8:00 og stiller vores udstyr op. Selve undervisningen starter omkring kl. 8:45 og slutter igen ca. kl. 11:00.

Undervisningsdagen er tværfaglig, men er primært henvendt til natur- og teknologi. Det er obligatorisk, at klassens lærer deltager og er til stede under hele forløbet. Som lærer er det derudover vigtigt at være opmærksom på, at man i 2. lektion selv har en rolle i undervisningen, hvor eleverne i hold skal rundt på skolen for at finde vandhelte og vandskurke. Læs mere i lærervejledningen nederst på siden.

Til vores besøg beder vi jer booke en gymnastiksal eller multisal i stueplan eller med adgang fra elevator. Vi kommer med tungt udstyr som toilet, vaskemaskine m.v. Desuden har vi brug for at der er god plads til bevægelse. Forud for vores besøg anbefaler vi, at I har undervist eleverne i vandets kredsløb. Inspiration hertil findes i vores lærervejledning. Se link nedenfor.

Undervisningsforløbet kan bookes inden for ugerne 38-48 (2019) og 6-19 (2020).

Book et besøg af Vandheltene

Download sjove opgaver som opfølgning på vandhelte-besøget

  Hent lærervejledningenPrint denne side