Drop sprøjtegift – rent vand til møgungerne

Kampagnebillede for rent vand til møgungerne

Vi tager det som en selvfølge, at der er rent vand i hanen. Men sådan er det desværre ikke længere. De seneste år er der nemlig fundet rester af pesticider i flere og flere drikkevandsboringer landet over. Det er derfor, vi skal droppe sprøjtegiften. For fremtidens skyld.
Når man er glad for sin have, er det fristende at finde sprøjtegiften frem. Det er jo bare et lille pift. Men rent faktisk kan én enkelt dråbe sprøjtegift forurene en hel husstands drikkevand. Derfor vil vi opfordre alle til i stedet at bruge et af de mange naturlige alternativer.

Tips til en grøn have uden brug af sprøjtegifte

Et pift med sprøjtegiften på ukrudtet i blomsterbedet, mosset mellem fliserne eller lusene i køkkenhaven. Det lyder måske harmløst, men faktisk er en dråbe sprøjtegift nok til at forurene en hel families drikkevand.

Der er grønne alternativer – læs her, hvordan din have bliver forårsklar uden brug af sprøjtegift.

Vores havekalender guider dig i grønne metoder: Havekalenderen.

Hvad gør HOFOR for at beskytte grundvandet?

Det vand, som kommer ud af vandhanen hos dig, henter vi op dybt nede fra undergrunden. Det tager som regel naturen 35 – 50 år at danne grundvandet, men nogle steder er grundvandet flere hundrede år gammelt. Når vi arbejder med at forebygge forurening af grundvandet,

handler det altså om langsigtet planlægning, der sikrer, at dine børn, børnebørn og kommende generationer fortsat kan få drikkevand, der er baseret på rent, uforurenet grundvand.

Læs mere her: Sådan beskytter vi drikkevandet.

HOFOR, Novafos og Dit Grundvandssamarbejde i fælles front

Kampagnen kommer fra Novafos, HOFOR og Dit Grundvandssamarbejde, som er gået sammen for at opfordre haveejerne til at droppe sprøjtegiften.

For et pift med sprøjtegiften på ukrudtet i blomsterbedet, mosset mellem fliserne eller lusene i køkkenhaven, lyder måske harmløst.

Men faktisk er en dråbe sprøjtegift nok til at forurene en hel families drikkevand.
Derfor skal vi passe godt på grundvandet, så vi både nu og i fremtiden kan tappe rent vand fra hanen.



Print denne side