Skjult FaceBook tracking ikon Luk langsomt for varmen og spar penge - HOFOR

Når forårets lunere temperaturer melder sig, er det er en god idé at begynde langsomt at skrue ned for varmen – ikke kun på dine radiatorer, men også på dit varmeanlæg. Som villaejer kan du skære et markant beløb af din varmeregning, hvis du stiller dit varmeanlæg efter temperaturerne udenfor.

Spar penge og CO2

Hvis dit varmeanlæg er indstillet til hård frost, når det milde forårsvejr melder sig, kan du som villafamilie spare omkring 1.500 kroner på en fyringssæson ved at følge med i vejrudsigterne og justere termostaten derefter. Oveni kan du glæde dig over at spare klimaet for overflødig CO2.

Vi har typisk endnu lidt varme på radiatorerne indtil midten af maj, hvor de fleste af os lukker helt. Men mens vi for det meste husker at skrue ned for radiatorerne i vores stuer, efterhånden som solen får bedre fat, glemmer mange af os også at skrue ned på vores fjernvarmeanlæg.

Der er dog ingen grund til, at vores varmeanlæg i marts og april giver lige så høj varme som midt på vinteren.

Sådan lukker du langsomt for varmen

Det er altså ikke nok kun at have fat i termostaten på radiatorerne i stuerne. Vil du spare, så det kan mærkes på din varmeregning, kræver det, at du bruger 2 minutter på dit fjernvarmeanlæg.

Det er en god idé at bruge lidt på at blive dus med termostaten på dit fjernvarmeanlæg.

Termostaten regulerer temperaturen på det vand, der løber frem til dine radiatorer, og mens du midt om vinteren, hvor frosten har bidt sig fast, har brug for vand, der er 50-65 grader, så har du tidligt på foråret typisk kun brug for 35-45 grader. Når nattefrosten helt har sluppet sit tag som nu, kan du nøjes med 35-40 grader.

Illustration af hvilke temperaturer du skal have i dit varmeanlæg
Grafikken viser, hvilke temperaturer du skal have i varmeanlægget hvornår for at udnytte varmen optimalt.

I denne video kan du se, hvordan du lukker langsomt for varmen (1:20 min.):

Læs andre artikler med spareråd for varme:

Juster dit fjernvarmeanlæg

Sommerluk for fjernvarmen

Tjek temperaturen på dit varme vand

Tænd langsomt for fjernvarmen

Isolér husets varmerør og spar penge

Indstil boligens radiatorer korrekt