Skjult FaceBook tracking ikon Fremtiden lige for vores fødder - HOFOR

Fremtiden lige for vores fødder

Under asfalten danner kilometervis af rør Københavns fjernvarmenet. Et skjult, bankende kredsløb, der pumper varme ud i stuerne på over 600.000 københavnere. Og selvom du ikke kan se den, er fjernvarmen den mest udbredte og effektive måde at opvarme boliger og bygninger på.Fjernvarme er fremtidens forsyning

I København har vi haft fjernvarme i 95 år. Det har været en enestående succeshistorie, der begyndte med, at man fandt på at bruge overskudsvarmen fra produktionen af elektricitet til at opvarme store erhvervsbygninger, alderdomshjem og hospitaler. Siden gik det stærkt, og fjernvarmen blev udbredt til almindelige boliger.


Fjernvarmen er ikke alene ren, den giver også bedre komfort og en nemmere dagligdag. Jævn varme i alle rum og slut med at bære kul, koks og brænde op i lejlighederne på 4. eller 5. sal, som man gjorde i gamle dage. I dag bliver 99 pct. af alle boliger og bygninger i København varmet op med fjernvarme, som fuldstændig har fortrængt både kakkelovne, petroleumsovne og oliefyr.


Grøn fjernvarme

Fjernvarme er blevet en grøn løsning. I mange år var den primært baseret på fossile brændsler, men i foråret 2020 var det slut med kullet på Amagerværket – og dermed i København. Den nye blok 4, der blev indviet i sensommeren, fyrer udelukkende med 100 pct. certificeret bæredygtig biomasse.


Der betyder, at 80 pct. af varmen i København er baseret på CO2-neutrale energikilder. På den måde leverer HOFOR et afgørende bidrag til hovedstadens meget ambitiøse mål om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025.


Varm på mere?

Se her, hvordan Københavns lange kærlighedshistorie med fjernvarme blev til:


Om kampagnen

Fjernvarme er en fremtidssikret og fleksibel løsning, da den kan udnytte et væld af energikilder som solvarme, overskudsvarme fra industrien, naturgas, biogas, halm, flis og træpiller.

Vil du vide mere om den landsdækkende kampagne, så besøg:
grønfjernvarme.nu