Ny chef for Fjernkøling i HOFOR

HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, ansætter maskinmester Jakob Thanning som ny chef for Fjernkøling. Jakob Thanning bliver ansvarlig for at sikre fortsat vækst og udvikling af fjernkøleområdet, så endnu flere dele af København kan få miljøvenlig køling i rørene.

“Det er med stor glæde, at jeg kan fortælle, at vi er blevet enige med Jakob Thanning om, at han tiltræder som chef for Fjernkøling i HOFOR. Der var et bredt og kompetent ansøgerfelt til stillingen. Med Jakob får vi en særdeles stærk kandidat, både hvad angår ledelsesevner, faglig viden om fjernkølingsteknologien og forretningspotentialerne,” siger Direktør for Økonomi & Forretning i HOFOR, Jan Kauffmann.

Flere skal have miljøvenlig køling i rørene

Jakob Thanning har mange års erfaring fra fjernvarmeområdet og har været ansat i HOFOR siden 2005. De sidste 5 år har han været sektionsleder i Drift Fjernvarme, en afdeling der også har haft det løbende ansvar for drift og vedligehold af HOFORs fjernkølingsanlæg.

“Fjernkøling spiller en væsentlig rolle i Københavns moderne, fleksible og bæredygtige energisystem. Det er jo helt unikt, at vi her i vores hovedstad kan bruge det omkringliggende havvand til holde byens offentlige- og erhvervsejendomme kølige. Vi slipper for kæmpemæssige airconditionanlæg på tage og husfacader, og det er godt for både bylivet og byens CO2-regnskab. Jeg glæder mig derfor rigtigt meget til at være med til at udvikle fjernkøleområdet, så endnu flere bydele og bygninger kan kobles til nettet,” siger Jakob Thanning.

Maskinmester med ledelseserfaring

Fjernkøling fungerer teknisk set som fjernvarme, hvor man via et kollektivt system af rør i jorden sender køling ud til offentlige ejendomme og erhvervsbygninger med et stort kølebehov.

Den 42-årige maskinmester, der også er i gang med en MBA lederuddannelse, ser frem til at stå i spidsen for et hold af dygtige fjernkølings-specialister.

“HOFOR er en dynamisk arbejdsplads, og jeg er glad for, at jeg får mulighed for at bringe min erfaring og faglighed i spil i nye og spændende sammenhænge inden for samme organisation. Med de kompetente kolleger i Fjernkøling kan det kun blive interessant og sjovt at sikre fortsat vækst og udvikling af fjernkøleområdet,” siger Jakob Thanning.

Jakob Thanning tiltræder stillingen som chef for Fjernkøling i HOFOR den 1. maj 2019.

Fakta om fjernkøling

  • I København har HOFOR udnyttet, at landets hovedstad er en kystby og skabt et kollektivt, miljøvenligt fjernkølingssystem som benytter sig af det omkringliggende kolde havvand til at køle erhvervsbygninger og offentlige ejendomme.
  • Nogle af kunderne er Statens Museum for Kunst, Rigshospitalet, Magasin, Industriens Hus samt hoteller, restauranter og supermarkeder.
  • 15 meter under jorden i København ligger to havvandskamre, der hiver havvandet ind til HOFORs 2 kølecentraler for at lave fjernkøling.
  • Fjernkølingsteknologien er en teknologi, der minder om fjernvarme, og den er meget miljøvenlig, da den ikke udleder særlig meget CO2. HOFOR har fjernkølingscentraler i Tietgensgade, Adelgade og Ørestad. Ledningsnettet udbygges løbende i takt med tilgangen af nye kunder i hele byen.
  • Fjernkøleområdet fungerer på kommercielle rammevilkår, som giver det nødvendige fundament for at skabe en sund og holdbar forretning.

Læs mere om fjernkøling

Fakta om Jakob Thanning

  • Uddannet maskinmester og i gang med en MBA lederuddannelse på Niels Brock Executive og Middlesex University.
  • Har været ansat i HOFOR siden 2005 – de sidste 5 år som sektionsleder i Drift Fjernvarme. Sektionen har haft ansvar for drift og vedligehold af Fjernkølingscentralerne.


Print denne side