08.10.2019
Det ambitiøse projekt EnergyLab Nordhavn, som HOFOR er med i, kan efter fire et halvt års arbejde præsentere en række anbefalinger til politikere og myndigheder, der skal sikre vejen for en hurtigere grøn omstilling.
I Nordhavn kan HOFOR skrue ned for varmen til flere bygninger. Forsøget er allerede kopieret til 3300 lejligheder på Nørrebro omkring Jægersborggade.
”I Nordhavn har vi i løbet af de sidste 4 år sammen skabt, udviklet og afprøvet mange af de energiløsninger, der skal udgøre fremtidens fleksible og bæredygtige energisystem. Nogle af løsningerne har vi endda allerede kopieret med succes andre steder i København.
HOFOR har blandt andet midlertidigt reduceret for fjernvarmen uden nogen kom til at fryse for at mindske CO2-tung spidslastproduktion. Vi har etableret Danmarks måske mest intelligente varmepumpe, der sikrer grøn varme til krydstogtterminalerne. Vi har fået mere vedvarende energi ind i varmesystemet og sikret lang større fleksibilitet i energinettet. Det kan vi kun være stolte af, og arbejder videre på større udbredelse i det københavnske fjernvarmenet,”
EnergyLab Nordhavn har siden 2015 udviklet løsninger og metoder til bæredygtige og fleksible energisystemer i fremtidens byer. Det er sket i et tæt samarbejde mellem forskere på DTU, danske industri-og energivirksomheder og det levende storbylaboratorium i den københavnske bydel Nordhavn.
Nu er projektet klar til at præsentere resultaterne og ikke mindst til at overrække anbefalingerne til politikere, myndigheder og energileverandører.
Anbefalingerne overrækkes til Energistyrelsens direktør Kristoffer Böttzauw til EnergyLab Nordhavns konference den 8. oktober.
Læs mere om EnergyLab Nordhavn og anbefalingerne her.
Links
EnergyLab Nordhavn Anbefalinger og hovedresultater
energylabnordhavn.com
Future Smart Energy Solutions (video)
Om EnergyLab Nordhavn
EnergyLab Nordhavn – nye energiinfrastrukturer i byer’ er et fireårigt projekt, der udvikler fremtidens energiløsninger. Projektet bruger Nordhavn som et levende storbylaboratorium og demonstrerer, hvordan man kan sammentænke el, varme, energieffektive løsninger og elektrisk transport i et intelligent, fleksibelt og optimeret energisystem.
Projektets partnere er DTU, Københavns Kommune, By & Havn, HOFOR, Radius, ABB, Danfoss, Nerve Smart Systems, COWI, METRO THERM, Glen Dimplex og PowerLabDK-faciliteterne. Projektet er støttet af EUDP og løber fra 2015 til 2019.
HOFOR har bygget en intelligent og smart varmepumpe, der sikrer grøn varme til krydstogtterminalerne