HOFOR støtter bierne

Honningbierne har hele sommeren summet flittigt på HOFORs grønne pletter i Valby, og nu er årets honninghøst i hus: I alt 500 kilo har Bybi hentet i de 25 bistader hos HOFOR.

“Vi vil gerne være med til at sikre et grønt København, rigt på naturoplevelser”, siger Britt Spangsberg, kommunikationschef hos HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab.

Derfor har HOFOR givet Bybi mulighed for at stille bistader op på HOFORs grønne områder, og Bybi kommer flere gange i løbet af sommeren forbi for at høste honning.

“Bybi er en socialøkonomisk virksomhed”, forklarer Bybis direktør Oliver Maxwell, og fortsætter,

“Vi arbejder for at give København en rigere natur ved at vi sætter bistader op på grønne pletter i byen og spreder budskabet om, at jo grønnere byen er, desto bedre trives både honningbierne, de vilde bier – og ikke mindst københavnerne.”

HOFOR beskytter miljøet

Indtil videre har HOFOR bybier tæt på Valbyparken, på Vigerslev Allé og på HOFORs hemmelige ø i Utterslev Mose, hvor de bier, der om sommeren holder til på taget af Københavns Rådhus og Tivolis koncertsal inde midt i byen, kan holde vinterferie i fred og ro.

Til næste sommer kommer der også bistader på HOFORs varmeværk ved Lygten på Nørrebro, og HOFOR lægger gerne græs til bistader endnu flere steder i fremtiden.

“Vi gør alt for at beskytte miljøet bedst muligt på vores mange grønne pletter rundt om i byen”, siger Britt Spangsberg,

“Derfor har bierne gode betingelser for at klare sig hos os. Vi bruger hverken gødning, ukrudtsmidler eller andre pesticider på de tilvoksede områder, hvor vi gemmer på vores pumpehuse og de andre tekniske anlæg, som sikrer københavnerne vand i hanen og varme i radiatorerne. Og der er plads til flere bistader, så længe de ikke er i vejen for vores driftsfolk.”

Hvert område sin smag

Bybi-honningen er populær. Den kan købes i lokale butikker over hele København, og den smager forskelligt, alt efter hvilke planter, der er i det område, hvor den er høstet, og hvor varm sommeren har været.

“I år er honningen fra Valbyparken mørk som flydende chokolade med en karamelagtig smag, mens honningen fra Vigerslev Allé er gylden som rav og smager let af mynte: Bierne samler honning ind inden for en radius af tre kilometer, så en stor del af honningen på Vigerslev Allé stammer fra villahaver, mens de vilde blomster og planter i Valbyparken giver en mørkere honning med en særligt intens smag”, forklarer Oliver Maxwell.

Sæt dig i liggestolen og støt bierne

Hvis du også vil være med til at støtte bierne, er opskriften enkel.

“Lad græs, blomster og planter gro! Sæt dig i liggestolen og nyd din have, fremfor at slå græsset i bund og klippe planterne ned. Så giver du vilde bier og sommerfugle meget bedre betingelser for at klare sig”, siger Bybis direktør.

KONTAKTINFORMATION
Christina Otzen, pressekontakt:
  27952147
  chot@hofor.dk



Print denne side