Vandingsforbud på offentlige græsplæner

HOFOR udsendte mandag vandingsforbud til sine otte ejerkommuner. Forbuddet gælder offentlige græsplæner, herunder parker, golf- og fodboldbaner, der lige nu ikke må vandes med drikkevand fra HOFOR. Samtidig opfordrer vi private kunder om at vise mest muligt mådehold.

Den langvarige tørke og varme betyder nemlig, at vores vandværker arbejder på højtryk for at følge med det aktuelle merforbrug på omkring 15 procent i HOFORs forsyningsområde. Af hensyn til forsyningssikkerheden tager vi derfor dette skridt til begrænsning af forbruget. Vi håber samtidig, at vi med denne begrænsning, som samtidig sender et vigtigt signal til borgerne, kan undgå at skulle indføre yderligere restriktioner i vores kunders vandforbrug.

Vi følger nøje forbruget og håber, at ferieperioden i kombination med kundernes vandbesparelser vil normalisere forbruget i løbet af ugen. I så fald ophæver vi forbuddet mod vanding af de offentlige græsplæner, men opfordrer til fortsat at vise omtanke.

Flere kommuner har på deres hjemmeside og Facebook opfordret borgerne til at spare. I Hvidovre har kommunen slukket for byens springvand, ligesom nogle kommuner, heriblandt København, bruger sekundavand (vand, der ikke kan drikkes) til vandingsformål.

Tak fra HOFOR til kommunerne for medspil i denne usædvanlige situation, hvor vi må sikre, at der er vand til det allervigtigste: Drikke til dyr og mennesker samt brandslukning.

Medierne hjalp os tirsdag d. 10. juli med at sprede budskabet om at spare på vandet. Både TV Avisen, TV2 Lorry og en lang række lokalaviser har bragt opfordringen videre:

Se indslag fra TV Avisen på DR (16.31 minutter inde I udsendelsen)

Se indslag fra TV2 Lorry

Læs artikel fra TV2 LorryPrint denne side