Tag en søndagstur under havnen med HOFOR

Har du prøvet at gå under vandet?

På Varmens Dag, søndag den 5. februar 2017 fra klokken 11.00 til 14.00 inviterer HOFOR Københavnerne til at gå en søndagstur under havnen, når vi holder åbent hus i vores nye fjernvarmetunnel mellem Islands Brygge og Kalvebod Brygge.

HOFOR har gennem de sidste par år bygget en tunnel, der skal være med til at sikre forsyningen af fjernvarme til kunderne i Indre By. Nu står tunnelen færdig, og HOFOR bruger derfor Varmens Dag 2017 til at åbne dækslerne til dybet for alle københavnere.

Hvor og hvornår
Tunnelen er åben fra kl. 11-14, søndag den 5. februar 2017.

Nedgangen til tunnelen er på Islands Brygge ved Kulturhuset. Man kommer op på Kalvebod Brygge ved Falckhuset.

Der bliver kun mulighed for at gå den ene vej, fra Islands Brygge til Kalvebod Brygge. Skal man retur til Amager skal man over Bryggebroen eller Langebro.

Praktisk info
Alle er velkomne, og tilmelding er ikke nødvendig.

Der er ingen elevator, så man skal kunne klare trapper både 25 meter ned og 25 meter op på den anden side. Da man skal ned og op ad mange trapper, og pladsen i tunnelen er relativt trang, bør man nok ikke deltage, hvis man er gangbesværet, ligesom det ikke er muligt at have hverken cykler, klapvogne eller barnevogne med ned i tunnelen. Småbørnsforældre skal huske på, at man ikke kan komme tilbage igen gennem tunnelen, så benene skal holde til gåturen tilbage over en af broerne. Der gås på trapper og riste, så høje hæle frarådes.

Fakta om HOFORs fjernvarmetunnel under havnen

  • Tunnelen går fra Islands Brygge til Kalvebod Brygge
  • 320 meter lang
  • 3 meter i diameter
  • Har en 25 meter dyb trappeskakt på hver side
  • Nedgang nær Islands Brygge Kulturhus. Opgang ved Falckhuset på Kalvebod Brygge.

Du kan læse mere om tunnelprojektet herPrint denne side