Sluk tørsten i postevand til Kulturhavn 2015

Vidste du, at det er 900 gange mere miljøvenligt at drikke postevand end vand på flaske? Så er det godt, at du til Kulturhavn 2015 kan slukke tørsten i byens postevand med god samvittighed – oven i købet helt gratis. Kig forbi HOFORS vandbarer på Islands Brygge den 7.-9. august.

Ah! Lyden kommer nærmest ud af munden helt af sig selv efter den første slurk. For findes der noget bedre end koldt postevand, når man er tørstig?

Nydelsen bliver slet ikke mindre på en lun sommerdag eller efter en kraftanstrengelse. Derfor skænker HOFOR ud af det dejlige danske postevand til de mange aktive gæster til Kulturhavn 2015.

Kulturhavn er Danmarks største kultur- og havnefestival og løber i år af stablen den 7.-9. august med mere end 250 aktiviteter for børn og voksne i og langs Københavns Havn. Under hele festivalen kan de besøgende, ind mellem de mange aktiviteter, nyde vand direkte fra hanen ved HOFORs to vandbarer på Islands Brygge. I vandbarerne kan du også deltage i en vandsparequiz og få gode råd til, hvordan du nemt sparer på vandet i dagligdagen.

Vand i verdensklasse – og meget miljøvenligt
HOFOR sørger hver dag for rent drikkevand til en million danskere i hovedstadsområdet, og udover at vandet smager dejligt, så er postevand også det mest miljørigtige, man kan drikke.

Når en liter vand forlader en københavnsk vandhane, udledes der kun 0,0002 kg CO2, fra vandet pumpes op, til det filtreres og transporteres ud til forbrugerne. Snupper man derimod en liter flaskevand i supermarkedet, er der desuden blevet brugt CO2 på at producere flasken, tappe vand, transportere og bortskaffe flasken. Derfor koster 1 liter flaskevand i gennemsnit 0,18 kg CO2 – det er 900 gange mere end postevand.

Der kan derfor spares store mængder CO2, hvis de mange gæster til Kulturhavn drikker vand fra hanen i stedet for vand på flaske. Sidste år besøgte ca. 20.000 mennesker vandbarerne under Kulturhavn.

gaestervandbar

Kig forbi en af HOFORS vandbarer til Kulturhavn den 7.-9. august og sluk tørsten med god samvittighed!
Vi skænker vand i miljørigtige drikkekrus, men tag gerne din egen drikkedunk med og få den fyldt op med postevand: Så sparer vi også på krusene.

Vandbarerne har åbent:

  • Fredag den 7. august kl. 16-22
  • Lørdag den 8. august kl. 12-22
  • Søndag den 9. august kl. 12-20

 

Vores drikkevand er en kostbar ressource – få et par gode råd til at spare på vandet.

HOFOR sørger også for rent vand i Københavns Havn. Læs mere om, hvordan vandet i havnen er blevet så rent, at du kan bade i det.

Fakta vedr. Kulturhavn
Kulturhavn er den 7.-9. august med mere end 250 aktiviteter for store og små. Aktiviteterne er gratis og foregår i eller langs Københavns Havn.
På Islands Brygge kan du besøge HOFORs vandbarer og slukke tørsten i postevand med god samvittighed. Samtidig kan du få nogle gode råd med på vejen om hvordan du kan spare på vandet og bruge det med omtanke i hverdagen.

Læs mere på www.kulturhavn.dkPrint denne side