Rigshospitalet køber hele HOFOR-pakken

Rigshospitalet har valgt HOFOR som leverandør af både varme, køl, vand, afløb og gas til deres nye fuldautomatiske sterilcentral.

Frem mod slutningen af 2017 opfører Rigshospitalet en fuldautomatiseret sterilcentral, der skal stå for sterilisering af instrumenter og operationsudstyr. Rigshospitalet kalder selv centralen for banebrydende, og prestigeprojektet på 13.000 kvadratmeter kommer til at koste omkring en halv milliard kroner.

På et nyligt afviklet byudviklingsmøde blev det så fastlagt, at det bliver HOFOR, der skal forsyne sterilcentralen med både varme, køl, vand, afløb og gas. I afgørelsen spillede HOFORs gode renommé som en stabil og troværdig leverandør en afgørende rolle, fortæller souschef Lars Buhl fra Servicecentret på Rigshospitalet. Han forklarer, at der er to primære årsager til, at man valgte HOFOR som leverandør.

”For det første mente vi, at HOFOR tilbød en økonomisk konkurrencedygtig pris. For det andet giver aftalen med HOFOR os adgang til en større leverandør, der kan tilbyde en sikker og stabil levering,” siger han og tilføjer:

”Selvfølgelig er økonomien vigtig, men sikkerheden er endnu vigtigere i et byggeri som dette, for svigt i forsyningen kan i værste fald risikere at gå ud over patienterne. Derfor er forsyningssikkerheden altafgørende.”

Allerede nu har Rigshospitalets beslutning om at samle alle fem forsyninger hos HOFOR været en fordel for begge parter. Det har nemlig været nemt og enkelt for Rigshospitalet at få flere forsyninger fra HOFOR, der samtidig har haft mulighed for at samtænke gravearbejdet og den tekniske løsning tidligt i forløbet. Og Lars Buhl ser også frem til samarbejdet med HOFOR på længere sigt:

”Vi har naturligvis en forventning om, at vi får en god pris ved at samle alle forsyningerne hos HOFOR, men det handler også om at etablere fundamentet for et godt samarbejde, som vi løbende kan udvikle.”Print denne side