10.01.2017
Vandprisen i København stiger med tre procent i 2017 og er fortsat blandt landets laveste.
Op til jul fik københavnerne en lun melding fra HOFOR: Prisen på både fjernvarme og bygas er uændret i 2017. HOFOR kan nu meddele, at borgerne også beholder en lav pris på vand i det nye år.
Den gennemsnitlige vandpris i Danmark ligger inklusive skatter og afgifter på godt 65 kroner for en kubikmeter. I København slipper borgerne med godt 38 kroner, selvom prisen i det nye år stiger med tre procent.
”For den pris får byens 600.000 borgerne hver eneste dag friskt, rent og kvalitetskontrolleret postevand og slipper af med spildevandet, som renses og ledes tilbage til naturen på forsvarlig vis. Det er et stort gode, som mange lande misunder os,” siger Jan Kauffmann, økonomidirektør i HOFOR, der leverer vand til hovedstaden.
Skybrudssikring er med i prisen
Med i prisen er også indsatsen mod oversvømmelser efter de voldsomme skybrud, som bliver stadig hyppigere.
”Skybrud har gjort livet besværligt for mange borgere og virksomheder og ødelagt værdier for store beløb. Det gør vi noget ved. I 2016 har vi bl.a. skybrudssikret området omkring Sankt Annæ Plads, vi er i gang med at klimasikre boligområdet Hornemanns Vænge i Valby, og på Østerbro blev vi i foråret færdige med byens første store skybrudstunnel. Flere tunneler er på vej på Vesterbro, i Valby og i det nordvestlige København. Vi arbejder os støt gennem hele byen,” siger Jan Kauffmann.
Vandprisen kan stige i fremtiden
Jan Kauffmann er tilbageholdende med at spå om fremtidens vandpris, men vi må generelt forvente prisstigninger i fremtiden, siger han:
”Udover investeringer i vedligeholdelse og udbygning af vand- og spildevandssystemet, så er det en meget investeringstung opgave at skybrudssikre København. Ikke mindst de store tunneler er dyre og vil påvirke prisen fremover.”
Fakta
Det koster det årlige vandforbrug for en familie
Det dækker vandregningen:
Kontaktinformation:
Pressechef Astrid Skotte, mobil 27952132 eller mail assk@hofor.dk