HOFOR ophæver forbud mod vanding af offentlige græsplæner

Temperaturen er faldet, regnen er begyndt at falde – og vandforbruget er normaliseret. Derfor kan HOFOR nu ophæve de begrænsninger for brug af drikkevand til vanding, som har været gældende siden mandag den 9. juli.

Efter en rekord-tør sommer er vandforbruget nu tilbage på normalniveauet, ligesom vejret er blevet mere ‘dansk’ med lavere temperaturer og regnbyger. HOFOR ophæver derfor forbuddet mod vanding af offentlige græsplæner, herunder fodbold- og golfbaner, i HOFORs forsyningsområde, som omfatter København og syv kommuner i hovedstadsområdet.

Forbuddet blev indført den 9. juli af hensyn til forsyningssikkerheden. Godt en uge senere kunne HOFOR lempe forbuddet, så det alene gjaldt i dagtimerne, hvor vand-fordampningen er størst.

Selvom HOFOR nu har ophævet forbuddet, opfordrer forsyningsselskabet både kommunerne og private forbrugere til fortsat at spare på vandet og undlade at vande afsvedne græsplæner. De skal nok blive grønne igen i takt med, at der falder regn.
Vandforbruget lå i den varmeste periode 10-15 procent højere end normalt for årstiden. Omslaget i vejret har medført en nedgang i forbruget, og aktuelt vurderer vi, at vores syv regionale og syv lokale vandværker kan følge med forbruget – også selvom et vandværk skulle falde ud, eller der akut bliver behov for at bruge større mængder vand til brandslukning.

Gode råd til at spare på vandet
1. Lad være med at vande din græsplæne – den kan sagtens klare sig uden.
2. Saml regnvand fra taget i en regnvandstønde – så kan du bruge det til at vande med i stedet for at bruge drikkevand til blomsterne.
3. Brug en vandkande når du vander dine blomsterbede og blomsterkrukker – vandslangen er en vandsluger, som bruger 12 liter vand pr. minut.
4. Lad være med at vande om dagen, hvor det meste vand fordamper, før det når planterødderne.
5. Store soppebassiner/havepools bruger rigtig meget vand. De største bassiner bruger ligeså meget vand som en enkelt dansker bruger på et halvt år. Så pas på med dem.

KONTAKTINFORMATION
Astrid Skotte, pressechef i HOFOR:
  2795 2132
  assk@hofor.dkPrint denne side