06.10.2020
En ny politisk aftale stiller krav om, at alle danske el- og varmeværker over for myndighederne skal kunne dokumentere, at de kun anvender biomasse fra skove, der er i vækst, og hvor biodiversiteten beskyttes. “HOFOR er meget tilfreds med de nye, faste og ambitiøse bæredygtighedskriterier. 100 pct. af den biomasse, HOFOR benytter, er certificeret bæredygtig,” fastslår forsyningsdirektør Jane Egebjerg Andersen.
”Det betyder, at vi kun bruger biomasse fra bæredygtigt og moderne drevet skovbrug. Her sikres det, at mængden af skov holdes konstant eller er i vækst, og at vi tager hensyn til biodiversiteten. Vi bruger internationalt anerkendte certificerings-ordninger til at sikre bæredygtigheden,” siger Jane Egebjerg Andersen.
Godt med klarhed om reglerne
De nye regler er strammere end EUs regler om bæredygtighed og strammere end den frivillige brancheaftale. ”Reglerne betyder, at der nu kommer tydelige retningslinjer for, hvilken type biomasse vi må bruge i Danmark, og at der kommer klarhed over, hvem der er underlagt de nye lovkrav,” siger Jane Egebjerg Andersen.
Bæredygtighed en del af forretningen
HOFOR er således godt tilfreds med de nye krav til biomassen. ”Bæredygtighed er en integreret del af vores måde at drive forretning på,” siger Jane Egebjerg Andersen. Hun påpeger, at HOFOR har fået kullet ud af København til fordel for bæredygtig biomasse. Det er en enorm forbedring. På den måde leverer HOFOR et afgørende bidrag til Københavns ambitiøse målsætning om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025.
Satser på flerstrenget strategi
”Men vi stopper ikke her. Vi er i fuld gang med at udvikle fremtidens fjernvarmeforsyning i hovedstaden, idet vi arbejder med en flerstrenget strategi, hvor vi satser på en række vedvarende energikilder, der skal være med til at sikre fremtidens forsyning her i København. Disse energi-teknologier kan i stigende omfang supplere og erstatte biomassen i takt med, at teknologierne bliver teknisk og økonomisk modne og kan bruges i stor skala. I mellemtiden sikrer den bæredygtige biomasse grøn fjernvarme til 600.000 københavnere,” slutter Jane Egebjerg Andersen.