HOFOR Fjernkøling kårer den mest CO2-besparende kunde i København

Industriens Hus var i 2015 bedst af alle fjernkølekunder hos HOFOR til at udnytte det kolde vand, og det er der penge i.

Industriens Hus, der har været fjernkølekunde hos HOFOR siden 2013 lagde sig sidste år i selen. Tidligere år havde den store bygning ikke fået udnyttet det kolde vand tilstrækkeligt effektivt, hvilket gav en utilfredsstillende opvarmning af fjernkølevandet. Men et samarbejde imellem driftsteamet i Industriens Hus og HOFORs energirådgivere sikrede at CO2-besparelsen oversteg de oprindelige forventninger. HOFOR Fjernkøling stillede en energirådgiver fra HOFOR til rådighed for at gennemgå kølecentralen med henblik på at udarbejde forslag til optimering af driften. Driftspersonalet fra Industriens gik dernæst i gang med at implementere forbedringsforslagene og med deres indgående kendskab til deres anlæg i ejendommen fik de indreguleret anlægget langt over de oprindelige forventninger.

Missionen lykkedes faktisk så godt, at Industriens Hus netop har vundet HOFORs årlige konkurrence blandt fjernkølingskunderne som den mest effektive i energiudnyttelsen.

“Af alle de bygninger, som modtager fjernkøling fra HOFOR, opnåede Industriens Hus i 2015 den klart bedste energiudnyttelse. Og det glæder os at kåre dem som vinder, for de har virkelig formået at vende udviklingen.De er gået fra et mindre godt udgangspunkt til i dag at vise en imponerende udnyttelse af energien i det kolde fjernkølevand. Det er al ære værd”, siger salgsingeniør Leslie Jensen fra HOFOR om kåringen.

Industriens Hus har gennem optimeringsarbejde sikret sig en bedre udnyttelse af fjernkølevandet, der resulterer i reduceret CO2-udledning. Dermed har den karakteristiske bygning ved Rådhuspladsen bidraget ekstra til Københavns vision, om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025.

De tidligere års kåringer for 2014 og 2013 er henholdsvis Ejendomsselskabet Buen og Norrporten.Print denne side