Hårdheden på vandet i Brøndby kan stige lidt i varme, tørre perioder

Maj og juni har været usædvanligt varme og tørre, og den lange periode med meget varmt vejr har betydet, at forbrugerne bruger cirka 20 % mere vand end normalt, fx til kolde brusebade, havevanding og badebassiner. Brøndbyvester Vandværk, hvor der er etableret blødgøringsanlæg, har ligesom mange andre vandværker problemer med at følge med det høje vandforbrug.

Spar på vandet i den tørre sommer

HOFOR opfordrer i øjeblikket alle forbrugere til at spare på vandet. Undgå ikke mindst at bruge vand, hvor det ikke er nødvendigt, fx til at vande græsplæner og fylde store badebassiner.

Se, hvorfor det er vigtigt at spare på vandet

Også i Brøndby er det et godt råd at spare på vandet. Her vil et lavere vandforbrug nemlig kunne mærkes positivt på vandets hårdhed.

Hårdere vand om aftenen

I denne varme periode, hvor vandforbruget har været højt, kan forbrugerne i Brøndby opleve, at vandets hårdhed stiger sidst på dagen. Det skyldes, at det blødere vand bliver blandet op med hårdt vand for at følge med vandforbruget. I løbet af natten, hvor forbruget er lavt, bliver vandbeholderne igen fyldt op med blødgjort vand, som er klar til at blive sendt ud om morgenen,

Når vejret igen bliver mindre tørt og varmt, og vandforbruget falder, vil vandets hårdhed igen blive stabilt.

Vores målinger viser, at vandets hårdhed over dagen kan variere fra de normale 10-11 °dH først på dagen til maksimalt 15-17 °dH i korte perioder sent på aftenen. Har man en fintfølende opvaskemaskine, kan man derfor overveje at indstille den til en højere hårdhed her i sommerperioden.
Før vi begyndte at blødgøre vandet i Brøndby, lå hårdheden på 20-23 °dH.

Læs mere om blødere vand i BrøndbyPrint denne side