Forbrugervalg 2018: Få indflydelse i dit forsyningsselskab

Forbrugerne kan vælge repræsentanter til bestyrelserne i HOFORs vand- og spildevandsselskaber. Der skal vælges to fælles forbrugerrepræsentanter til bestyrelserne (samt fire suppleanter).

Hvordan indretter vi vores byer, så de er klar til et ændret klima med mere regn? Hvordan passer vi bedst på grundvandet, så de næste generationer også kan få rent vand i hanerne? Det er bare et par af de store udfordringer, som HOFOR hver dag tager stilling til og finder løsninger på.

Disse og mange andre indsatser kan kun gennemføres effektivt i samarbejde med forbrugerne. Som forbruger hos HOFOR kan man derfor få indflydelse på beslutningerne ved at stille op til bestyrelserne i forsyningsselskabets vand- og spildevandsselskaber eller ved at stemme på to kandidater blandt de opstillede.

Valget i 2018
Mellem den 29. januar og den 3. april 2018 skal vælges to fælles forbrugerrepræsentanter til selskabets 16 vand- og spildevandsselskaber. Kandidaterne bliver valgt demokratisk blandt selskabets omkring en million forbrugere og sidder i bestyrelsen i fire år. Som forbrugerrepræsentant har man indflydelse på mange beslutninger.

”Når alle i dag kan tage en dukkert i det rene vand i Københavns Havn, fordi HOFOR har bygget underjordiske bassiner, hvor regn- og kloakvand opsamles i stedet for at ryge i havnen. Når 1 mio. forbrugere hver dag har vand i verdensklasse direkte fra hanen. Eller når Brøndby, som den første kommune i hovedstadsområdet får leveret drikkevand med mindre kalk i. Så er det alle sammen eksempler på emner, der drøftes i bestyrelserne,” siger HOFORs administrerende direktør Lars Therkildsen.

Han opfordrer derfor alle i HOFORs forsyningsområde til at benytte muligheden for at få indflydelse ved enten at stille op som kandidater eller ved at stemme på deres foretrukne kandidater

Meld dig som kandidat
Meld dig som kandidat og få indflydelse på beslutningerne i dit forsyningsselskab. For at stille op som kandidat skal du være myndig og have 10 stillere for dit kandidatur. Stillerne skal bo i HOFORs forsyningsområde.

Du kan opstille som kandidat fra 29. januar til 28. februar 2018 kl. 12.

Stem til valget
Er du forbruger i HOFORs forsyningsområde, kan du stemme til valget.
Alle myndige privatforbrugere samt virksomheder, som bor i HOFORs forsyningsområde har hver to stemmer.

Du kan stemme fra 1. marts til 3. april 2018 kl. 12.Print denne side