Bliv ikke nervøs på Islands Brygge

Det er ikke rumvæsner du måske spotter i den kommende tid ved HOFORs byggeplads på Islands Brygge, men blot medarbejdere iført beskyttelsesudstyr. De er ved at lægge nye fjernvarmerør på Islands Brygge fra Kulturhuset til Nokken.

Som en vigtig brik i indsatsen for at sikre hele København klimavenlig varme er HOFOR i gang med at grave ud til en ny hovedledning til fjernvarme på Islands Brygge.

HOFOR er i forbindelse med arbejdet stødt på noget forurenet jord, og har derfor valgt, at medarbejderne ifører sig beskyttelsesudstyr for deres sikkerheds skyld. På denne strækning af Islands Brygge lå i gamle dage ”Sojakagen”, en fabrik der forædlede sojabønner til foder og madolie, og forureningen kan stamme derfra. Forureningen skyldes primært benzin og olie, og det er ikke farligt for hverken beboere eller forbipasserende.

Det kan se lidt voldsomt ud, når man ser vores folk i beskyttelsesdragterne. Men der er ingen grund til bekymring. Det er hverken farligt for dem, der bor i området eller opholder sig i nærheden af byggepladsen,” siger projektleder fra HOFOR Anders Pilegaard Maarup.

De hvide beskyttelsesdragter med masker og handsker, skal kun ses som en ekstra sikkerhedsforanstaltning for de medarbejdere, der går og graver direkte i den forurenede jord.

Vi holder hele tiden øje med jordens tilstand og analyserer mængden af forurening. Måske vil man derfor kunne opleve vores folk i beskyttelsesudstyr indtil nytår, men måske kun i de kommende dage,” siger Anders Pilegaard Maarup.

HOFOR arbejder stærkt på, at de nye fjernvarmerør mellem Kulturhuset og cykelbroen er på plads i starten af det nye år, og helt ud til Nokken i foråret 2016.Print denne side