Årets kedeligste julegave er i virkeligheden den bedste

Læg en gang rørskåle til isolering af hjemmets varmerør under juletræet i år. Indrømmet, det lyder ikke umiddelbart som nogen ønskegave, men den lidt kedelige pakke, kan vise sig rigtig god i længden. Du sparer nemlig hurtigt op mod 2000 kroner om året på at isolere dine varmerør. De penge kan bruges på andre gode gaver – år efter år efter år.

børn der fylder deres vandflasker med drikkevand fra vandpost

Især i den kolde vintertid kan det hurtigt blive dyrt at have uisolerede rør. Mange danske husejere kan spare helt op til 2.000 kroner om året ved at få lavet en teknisk isolering af deres rør.

“Det kan lyde dødkedeligt, men det er ikke en dårlig julegave at give husets varmerør en gang isolering. Isolering af dine varmerør og tekniske installationer er nemlig en af de billigste og nemmeste måder at spare penge på din varmeregning,” fortæller Jimmi Eiberg, projektleder i HOFOR, der leverer fjernvarme til hele Hovedstadsområdet.

Isolér rør og spar penge

Der spildes hver dag rigtig mange penge på tab af varme ude i de danske hjem. Derfor vil forsyningsselskabet HOFOR her op til jul gerne give dette gode råd videre:

“Tag og isolér de rør i dit hjem, hvori der løber varmt vand. Det tager kort tid, koster ikke særligt meget og er en investering der typisk er tjent ind på mindre end et år. Det er en god julegave til både dig selv, huset og vores klima,” siger Jimmi Eiberg.

Der spildes mange penge og CO2 på tab af varme

Rørskåle med isolering kan købes i de fleste byggemarkeder og er nemme selv at montere. Derfor kunne det være sådan en gave, der skal under træet i år. Det er nemlig ikke unormalt, at boligejere hiver mellem 1.000 og 2.000 kroner op af pungen hvert år til betaling for varme, de alligevel ikke har glæde af.

Har du for eksempel 8 meter uisoleret rør fra dit varmeanlæg og ud til håndvasken, kan det betyde et unødigt varmespild på op til 1.000 kroner årligt.

Ud over at spare penge på varmeregningen, når du isolerer varmerør i kolde rum som fx loftsrum, krybekældre eller skunkrum, så sparer du også miljøet for CO2.

Sådan isolerer du rør

Det behøver ikke være svært at komme i gang med at isolere rør og varmeanlæg i husene

  1. Tag først et kig på varmeanlægget: er bøjninger, rør og lignende isolerede?
  2. Følg derefter rørene, som fører det varme vand rundt til husets varmeapparater, vandhaner og bruser. Vær her særligt opmærksom på, om rørene kommer igennem uopvarmede rum, eksempelvis kælder eller udhus, for her vil varmetabet være størst og til absolut ingen gavn.
  3. Viser det sig, at du har uisolerede eller mangelfuldt isolerede rør, kan du enten kontakte en isolatør for et tilbud, eller, hvis du har mod på det, gøre det selv. Rørskåle med isolering kan købes i de fleste byggemarkeder og er nemme selv at montere.


Print denne side