Damp og støj fra Amagerværket i maj

Frem mod 1. juni dampblæser HOFOR kedlen på den nye, biomassefyrede blok 4 på Amagerværket. Det medfører to daglige perioder på 10- 30 minutter med kraftigt dampudslip og brusende støj. HOFOR beklager eventuelle gener.

Eksempel på højtryksdamp fra en kedel

Sådan ser det ud, når dampen lukkes ud i forbindelse med en dampblæsning.

HOFOR er nu kommet så langt med byggeriet af den nye, biomassefyrede blok 4 (BIO4) på Amagerværket, at kedlen skal gøres klar til prøvedrift. Det betyder, at kedlen skal blæses igennem med højtryksdamp for at fjerne partikler og snavs i kedelrørene.

Da dampen lukkes ud i det fri, vil det på trods af lyddæmpning medføre en brusende støj og en kraftig dampfane, som kan høres og ses på lang afstand. HOFOR beklager eventuelle gener i den forbindelse.

Den første dampblæsning begynder fredag den 10. maj ved middagstid.

Dampblæsningen foregår herefter to gange dagligt i de efterfølgende to-tre uger, indtil kedelrørene er helt fri for partikler. Der vil være dage med kun en enkelt dampblæsning.

Dampblæsningen varer ca. 10-30 minutter ad gangen og vil ske i følgende tidsrum:

Hverdage og lørdage: kl. 8.00 – 18.00.

Søn- og helligdage: kl. 10.00- 18.00.

Støjniveauet er ca. 110 dB i 25 meters afstand fra dampudslippet. Støjen vil være lavere ved naboerne til værket, men stadig mærkbar. Dampudslippet sker på den vestlige side af BIO4 og den maximale støj forekommer i de første ca. 10 minutter.

Skulle der ske forskydning i tidsplanen, vil en ny startdato blive annonceret her.Print denne side